Tinder'a rakip Facebook Dating kullanıma açıldı - Haberler - indir.com

Tinder'a rakip Facebook Dating kullanıma açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-06 12:06:38
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

İlk bilgileri 2018 yılında gerçekleşen F8 Geliştiriciler Konferansı kapsamında yapılan Facebook Dating, IFA 2019 etkinliği kapsamında kullanıma aktif hale getirildi. Platformunda adeta Tinder platformuna rakip olarak geliştirdiği yeni servisi Facebook Dating, ilk aşamada 20 farklı ülkede aktif hale getirildi. Sonrasında daha fazla ülkede kullanıma sunulacak olan Facebook Dating, Tinder ile adeta aynı özelliklere sahip olup ciddi bir rekabet oluşturmaktadır. Platformun sunulduğu ülkeler arasında Türkiye yer almıyor, platformun sunulduğu ülkelerdeki kullanıcılar artık romantik ilişki arayışına Facebook Dating üzerinden de çıkabilecekler. Tinder platformu ile benzerlik göstermesine rağmen kullanıcılara yeni bir soluk kazandıracak olan Facebook Dating platformu şu an için birçok ülkede kullanıma sunulmuş değildir. Fakat daha şimdiden birçok kullanıcının dikkatini çekmeyi başaran Facebook Dating uygulaması hem tasarımsal olarak hem de özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak. Gelecek yıllarda platformun birçok ülkede kullanılması bekleniyor. 

Daha önce de söylendiği üzere, Facebook Dating platformunda ilk olarak birçok bilgi ana sayfadan ayrı tutuluyor. Burada kullanıcılar, sadece isimlerinin yazdığı yeni bir profil oluşturacak ve bu şekilde bir kullanım alanı inşa edecekler. Sonrasında ise kullanıcılar, çöpçatanlık grupları ve etkinlik içerisinde kendi kriterlerine uygun olan kişiler ile iletişime geçebilecekler. Kullanım esnasında fotoğraf paylaşımının yanı sıra aynı zamanda Hikaye paylaşımı özelliğine de sahip olan platform son derece kolay bir şekilde kullanılıyor ve oldukça modern bir arayüze de sahiptir. Platformun temel çalışma prensibi Tinder ile ciddi benzerlik gösteriyor. Herhangi bir güvenlik ihlaline karşı ciddi güvenlik önlemleri sunan Facebook Dating platformu bu konuyu önemsediğini gösteriyor. 

Facebook Dating Test sürüşüne başladı; peki nasıl çalışıyor?Facebook Dating Test sürüşüne başladı; peki nasıl çalışıyor?

Facebook Dating, uygulaması Instagram uygulaması ile entegre bir şekilde çalışıyor. Beklendiği üzere Instagram'da bulunan kişiler Facebook Dating uygulamasına entegre edilmiyor. Platformun en önemli özelliklerinden bir diğeri ise, Secret Crush özelliği ile gizli aşkların da ortaya çıkacak olmasıdır. Bu kısımda ise kullanıcılar 8 farklı Facebook ya da Instagram arkadaşları arasından seçim yapabiliyorlar. Bu kişiler sizin onları seçtiğinizi kesinlikle görmeyecekler. Eğer seçtiğiniz kişiler de sizi seçerse bu durum karşısında size bildirim gelecek ve yukarıda da bahsettiğimiz gibi gizli aşıklar da sonunda birbirini bulmuş olacak. Facebook Dating uygulaması adeta aracı görevi üstlenecek. Bu açıdan bakıldığı taktirde bu da son derece olumlu olarak değerlendiriliyor. 

Facebook Dating'in kullanıldığı ülkeler

Çöpçatanlık görevi üstlenen Facebook Dating uygulaması şu an için, Arjantin, Bolivya, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Ekvador, Guyana, Laos, Malezya, Meksika, Paraguay, Peru, Filipinler, Singapur, Surinam, Tayland, Uruguay, Vietnam ve Amerika Birleşik Devletleri merkezli olarak açılmış durumda. Ülkelere baktığımız kadarıyla ülkeler arasında hiç bir Avrupa ülkesi yer almıyor. Söz konusu bu uygulama 2020 yılı içerisinde Avrupa ülkelerinde yer alacak. Facebook Dating platformunun ülkemizde aktif hale getirilmesi ise 2020 yılını bulacak gibi gözüküyor. Facebook Dating platformu şimdiden kullanıcıların ilgisini çekmiş gözüküyor ve özellikleri ile de kullanışlı olacak gibi gözüküyor. 

 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ