Tinder yeni sistemiyle daha da ucuz olacak - Haberler - indir.com

Tinder yeni sistemiyle daha da ucuz olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-22 12:06:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mobil pazarın en popüler çöpçatanlık uygulamalarından birisi olan Tinder, Google Play Store sistemine yüzde 30’luk bir komisyon vermemek için kullanıcılarına kendi ödeme yöntemini sunmaya hazırlanıyor. Android için Google Play Store mağazasında yer alan uygulama için abonelikler ve uygulama içi satın alımlar Google aracılığı ile gerçekleşiyor ve Google bu satışlardan yüzde 30’luk bir komisyon kesiyor. Yayıncı şirketler ise bu durumdan rahatsız olurken, kendi çözümlerini sunmaya karar verdiler. Bunun en yeni hamlesi ise arkadaşlık uygulaması Tinder cephesinden geldi.

Tinder Kendi Ödeme Yöntemine Geçiyor

GlassHouse, SAP'nin servis ortağı CoreToEdge'i satın aldıGlassHouse, SAP'nin servis ortağı CoreToEdge'i satın aldı

Çöpçatanlık uygulaması Tinder’ın ana şirketi olan Match Group, tıpkı Fortnite’ın Epic Games şirketi gibi Google’a komisyon ödemek istemiyor. Şirket artık Tinder Plus ve Tinder Gold gibi abonelik paketlerinin haricinde uygulama içi satın alımlarda da kendi ödeme sistemini gerçekleştirecek. Bu sayede Google Play Store’un ödeme sistemi olmadan ve komisyon ödenmeden satış gerçekleştirilmiş olacak.

Kullanıcı herhangi bir satın alım yapacağı zaman sistem Tinder’ın ödeme yöntemini kullanmaya yönlendirecek. Bu noktada Tinder ödeme yöntemi tercih edilir ise, bu adım hatırlanacak ve bir sonraki satın alımda Google Play Store ödeme adımı atlanmış olacak. Match Group sözcüsü konu hakkında şu açıklamayı yapmış durumda: "Kullanıcılarımıza kolaylık, kontrol ve seçenek sunmak için sürekli olarak yeni güncellemeleri ve özellikleri test ediyoruz. Bu da bunlardan biri."  Bakalım Google bu konuda nasıl bir tepki verecek göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Tinder Lite önümüzdeki hafta yayına giriyor!Tinder Lite önümüzdeki hafta yayına giriyor!

PAYLAŞ