Tinder, güvenliği artırmak adına yeni bir özellik getiriyor - Haberler - indir.com

Tinder, güvenliği artırmak adına yeni bir özellik getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-19 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok kullanılan popüler arkadaşlık uygulaması Tinder, yeni bir güvenlik önlemini devreye sokmak üzere çalışmalara başladı. COVID-19 sebebiyle tanışmaya uygulamalarının kullanıcı sayılarında artış yaşanması sebebiyle uygulamanın rakipleri ortaya çıkmaya başladı. 

Yeni yatırımlar yaparak gelişmeye devam eden Match Group (Tinder’ın sahibi) güvenlik ile ilgili olarak önemli bir yatırım yapmaya karar verdi. Kar amacı söz konusu olmadan sabuka kayıtlarını yayınlayan Garbo adlı bir kuruluşa yatırım yapmaya karar vereb Match Group, Tinder’a yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Bu özelliğin sadece Tinder’la sınırlı kalmayacağı da belirtiliyor. Tinder platformunda kimlerle eşleştirildiğinizi anlayamıyor ve güven konusunda tereddütleriniz varsa eğer bu yeni özellik ile beraber artık güvenliğinizi artırabilirsiniz. Özellikle de eşleştirdiğiniz kişiyle görüşmeyi planlıyorsanızi karşınızdaki kişinin bir suçlu olup olmadığını ya da niyeti konusunda şüpheleriniz varsa Tinder sizin için bir güven telkin edecek.

Tinder ülke seçimi zorunluluğu kaldırılıyorTinder ülke seçimi zorunluluğu kaldırılıyor

OkCupid, Hinge ve Match de bu özelliğe sahip olacak

Match Group’un OKCupid, Hinge ve Match adlı diğer uygulamalarında da Garbo'nun entegrasyonu bekleniyor. Eşleştiğinizin kişinin; “Şiddet, genel sabıka kaydı, tutuklanma, taciz, tecavüz ve diğer cinsel suçlardan” daha önce hüküm giyip gitmediği ile ilgili olarak bilgileri elde edilebileceksiniz. Garbo, kişiler hakkında elde ettiği bu bilgileri anonimleştirerek tutacak. Tinder kesinlikle kişisel verilerinizi Garbo’yla paylaşmayacak. Kişiler gönüllü bir şekilde bu bilgileri paylaşmak isterlerse paylaşacaklar.

Tinder bu hizmeti VİP olarak sunmayı planlıyor yani belirli bir ücret ödeyerek bu özelliğe sahip olabilirsiniz. Cinsel şiddetten kurtulan Kathryn Kosmides tarafından 2018 yılında kurulan Garbo, farklı insanların şiddete maruz kalmaması için çalışmalarına hızla devam ediyor. Fakat velirtmek gerekirse, Tinder uyuşturucu suçlarını paylaşmayacak. Özellikle ABD’de azınlıklara haksız nedenlerle bu suçların yüklendiğini düşünen firma, ABD’de bu veriler konusunda gizliliği sağlayacak.


İlgili uygulamalar
Tinder video görüşme özelliğinin beta testleri başladıTinder video görüşme özelliğinin beta testleri başladı
Spotify, Tinder ve Epic Games Apple’a karşı birleştiSpotify, Tinder ve Epic Games Apple’a karşı birleşti
Tinder'da görüntülü sohbet dönemi başlıyorTinder'da görüntülü sohbet dönemi başlıyor

PAYLAŞ