Tinder 2020 verilerini açıkladı - Haberler - indir.com

Tinder 2020 verilerini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-08 20:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yıl sonuna yaklaşmışken popüler sosyal medya uygulamaları kullanım istatistiklerini yayınlamaya başladılar. Bunlardan birisi olan Tinder, kullanıcıların 2020 yılında neler yaptıklarını açıkladı. Söz konusu yapılan açıklamalara göre sosyal mesafe, kullanıcıların arkadaş bulmasına engel olmadı. Ancak bulunduğumuz pandemi süreci, kullanıcıların biyografilerinde yer alan emojileri dahi etkiledi. Dünyanın en popüler arkadaşlık uygulamalarından birisi olan Tinder, “Year in Swipe 2020” verilerini sundu. Servis tarafından gerçekleştirilen açıklamalar, kullanıcıların 2020’de neler yaptığını da açıklamış oluyor. Tinder deneyimlerini belirten şirket, oldukça dikkat çekici istatistikler yakalamış gibi duruyor.

Tinder’ın yaptığı açıklamalara göre kullanıcılar, pandemi ile beraber sosyal mesafeyi benimsemişler gibi duruyor. Öyle ki kullanıcılar pandemi sürecinde bile arkadaş bulmaktan vazgeçmediler. Şubat ayına kadar olan sürede kullanıcı aktifliğinin, sonbahar aylarında olan aktiflikten daha düşük olduğu gözüküyor.

Tinder video görüşme özelliğinin beta testleri başladıTinder video görüşme özelliğinin beta testleri başladı

Tinder 2020 verileri belli oldu

Tinder 2020 verilerine göre kullanıcılar, bu sene en fazla kültürel seyahatlerini platform üzerinden yayınladılar. Diğer yandan sosyal ve politik mesajlar da kültürel tatiller kadar popüler oldu. Yetkili isimler ABD’deki seçimlerin kullanıcı davranışları direkt olarak etkilediğini ve 2020 yılında “oy” kelimesi üzerinden yapılan paylaşımların iki katına çıktığı belirtiliyor. Tinder’a göre oy kelimesi ile yapılan paylaşımların oldukça yaratıcı olduğu da belirtiliyor.

Tinder tarafından yapılan açıklama ile 2020 yılında en çok kullanılan emojiler de yayınlandı. Yapılan açıklamalara göre kullanıcılar, hayatı etkileyen pandemi dönemini emojiler ile gösterdiler. En çok kullanılan emojilerden birisi maskeli yüz oldu. Ancak en çok kullanılan emoji ise omuz silkme hareketi oldu. Diğer yandan biyografi bölümüne karantina kelimesi çok defa kullanıldığı veriler tarafında gösteriliyor. Pandemi süreci her alanı etkilediği gibi kullanıcıların sosyal medya ve uygulama alışkanlık ve biçimlerini de etkilemeye devam ediyor.


İlgili uygulamalar
Spotify, Tinder ve Epic Games Apple’a karşı birleştiSpotify, Tinder ve Epic Games Apple’a karşı birleşti
Tinder'da görüntülü sohbet dönemi başlıyorTinder'da görüntülü sohbet dönemi başlıyor

PAYLAŞ