Tinder 2019'un son çeyrek gelilerini açıkladı - Haberler - indir.com

Tinder 2019'un son çeyrek gelilerini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-06 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

iOS ve Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarda kullanılmak üzere geliştirilen Tinder mobil uygulaması yeni insanlar ile tanışmak amacıyla geliştirilmiş son derece popüler bir uygulamadır. Özellikle ülkemizde oldukça fazla tercih edilen Tinder mobil uygulaması ücretsiz olarak sunuluyor. Geliştirildiği günden bu yana milyonlarca kişi tarafından indirilen Tinder uygulaması ile beraber yeni insanlar ile tanışmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Uygulamanın yıllık değerlendirmesi yapılmak üzere Match Group tarafından yapılan 2019 değerlendirmesinde Tinder'ın ne kadar gelir elde ettiği tespit edildi. Türkiye'de olduğu kadar dünyada da bir hayli kullanılan platform, geçtiğimiz yıl içerisinde 1.2 milyar dolar kazanç elde etti. 

Hizmete 2012 yılında başlayan konum merkezli arkadaşlık uygulaması Tinder, aradan geçen zaman içerisinde iOS ve Android akıllı cihazlara en çok indirilen uygulamalardan biri olmayı başardı. 38 farklı dilde, 196 farklı ülkede tercih edilen Tinder, 2019 yılı içerisinde elde ettiği gelir ile beraber rakiplerini kıskandırmayı başardı. Platformun sahibi olan Match Group, Tinder uygulaması ile beraber geçtiğimiz yıl içerisinde 1,2 milyar dolar gelir elde ettiğinin bilgisini verdi. Tinder ile beraber aynı zamanda OkCupid, PlentyOfFish, Hinge ve Match.com dahil olmak üzere birçok online arkadaşlık platformuna sahip olan Amerika merkezli şirket, geçtiğimiz yıl içerisinde toplam 2,1 milyar dolar kazanç elde etmişti. Bu da Tinder uygulamasının söz konusu gelirin yarısından fazlasına hükmettiği anlamına geliyor. 

Tinder'ı Türkiye'de kaç kişi kullanıyor?Tinder'ı Türkiye'de kaç kişi kullanıyor?

Tinder, geliştirici şirketin yüzünü güldürdü

Tinder uygulaması geliştirildiği günden bu yana milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edildi. Geliştirici şirket Match Group, Tinder uygulaması ile beraber en iyi girişimini yaptığını düşünüyor. Halihazırda en çok indirilen uygulamalar arasında yer alan Tinde ile beraber kullanıcılar kendi kriterlerine uygun olan kişiler ile iletişime geçerek sohbet kurabiliyorlar. Arkadaşlık uygulaması Tinder'ın 2019'un dördüncü çeyreğinde 5.9 milyon dolar abone sayısı elde ettiğini belirten Match Group, uygulamaya sahip olan kullanıcı sayısının geçen yıla göre yüzde 36 oranında arttığının altını çizdi. Tinder uygulaması, kullanıcıların birbiri karşılıklı olarak beğenmelerinin ardından eşlenmesi mantığına dayalıdır. 

Tinder uygulamasını akıllı cihazınıza indirirken ya da kullanım esnasında herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Uygulamanın tüm özelliklerinden tamamen ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz. Fakat bunlara rağmen uygulamanın Plus ve Gold gibi versiyonları bulunuyor. Elbette ki bu versiyonlar daha fazla özelliğe sahiptir. Bu ili farklı abonelik sisteminden birini kullanmak için ücret ödemenize gerekebilir. Şöyle ki sınırsız beğeni, dünyanın her yerinde kaydırma ve aynı zamanda reklamsız kullanım gibi avantajlara sahip olan uygulama içi abonelikler, Tinder uygulamasının en önemli gelir kaynaklarından biri olarak değerlendiriliyor. Özellikle de Z kuşağı tarafından son derece yoğun bir şekilde kullanılan bu arkadaşlık uygulaması, Türkiye'de 1 milyon 78 bin kişi tarafından kullanılıyor. Bu rakamın yüzde 80'ini erkekler karşılarken yüzde 20'lik kısımda ise kadın kullanıcılar yer alıyor. Hayatınızı renklendirmek için Tinder uygulamasını tercih edebilirsiniz. 

 

 


İlgili uygulamalar
Tinder hassas kullanıcı verilerini paylaşma suçlamasıyla karşı karşıya!Tinder hassas kullanıcı verilerini paylaşma suçlamasıyla karşı karşıya!
Tinder'ın Rus rakibi Mamba Türkiye'ye gelebilmek için 1 milyon dolar yatırım yapacakTinder'ın Rus rakibi Mamba Türkiye'ye gelebilmek için 1 milyon dolar yatırım yapacak
Tinder “Panik Butonu” ile kullanıcılarının güvenliğini sağlayacakTinder “Panik Butonu” ile kullanıcılarının güvenliğini sağlayacak

PAYLAŞ