Tim Cook'un Apple için son planı - Haberler - indir.com

Tim Cook'un Apple için son planı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-31 12:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs , hastalık nedeniyle 10 yıl önce CEO pozisyonundan ayrıldı. Ağustos 2011'de koltuğu devralan Tim  Cook, 153 milyar dolarlık şirketin değerini 2 trilyon dolara çıkarmayı başardı. Tim Cook döneminde başta iPhone ve iPad olmak üzere Apple ile özdeşleşen ürünlerde büyük revizyonlara tanık olduk. Ayrıca AirPods ve AirTag gibi yepyeni cihazlar kullanıcıların hayatına girdi.

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Tim Cook, dört yıl içinde sona erecek sözleşmesi nedeniyle 2025 ile 2028 arasında emekli olacak. 60 yaşındaki CEO, Apple'ın koltuktan ayrılmadan önce çalışması için başka bir ana ürün kategorisi oluşturmak istiyor.

Tim Cook Apple'dan ayrılabilirTim Cook Apple'dan ayrılabilir

Tim Cook, Apple'ı AR ve VR'ye dahil etmeye kararlı

Haber bülteninde kaynaklarından edindiği bilgileri paylaşan Mark Gurman'a göre Tim Cook, artırılmış gerçeklik gözlüklerine odaklanıyor. Bu bağlamda artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) teknolojisinin gelecekte Apple'ın faaliyet göstereceği büyük pazarlardan biri olması bekleniyor.

ABD'li şirketin bir de Apple Car adında henüz hakkında pek bir şey bilmediğimiz bir otomobil projesi var. Ancak Mark Gurman'ın iddiası, Tim Cook'un AR/VR destekli ürünlere daha fazla önem verdiği düşünülüyor.

Apple'dan Tim Cook'a 750 milyon dolar prim

Apple hakkında doğru öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, 2022 yılında karma gerçeklik gözlüklerini tanıtacak; 2025 yılında artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerini tanıtacak. Mark Gurman yaptığı açıklamada bu iddiayı doğruladı. Önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek olan Apple üretimi AR gözlüklerinin geliştirilme aşamasında olduğunu da sözlerine ekledi.

 


Tim Cook Android'in iOS'a kıyasla 47 kat güvensiz olduğunu belirtti   Tim Cook Android'in iOS'a kıyasla 47 kat güvensiz olduğunu belirtti   
Apple'dan Tim Cook'a 750 milyon dolar primApple'dan Tim Cook'a 750 milyon dolar prim

PAYLAŞ