Tim Cook'tan Şirket Satın Alma Açıklaması - Haberler - indir.com

Tim Cook'tan Şirket Satın Alma Açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-07 17:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz gün Apple CEO'su Tim Cook'tan Apple ilgili olarak dikkat çekici bir şirket satın alma açıklaması geldi.

Büyük teknoloji devlerinden biri olan Apple firması hakkında geçtiğimiz gün şaşırtıcı bir detay ortaya çıktı. Şirketin CEO'su Tim Cook tarafından verilen bu bilgi Apple'ın kısa zaman içerisinde yeniden piyasa üzerinde büyük bir güç sahibi olacağının da bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Tim Cook'un yaptığı açıklamaya göre Apple sürekli olarak küçük şirketleri satın alıyor. Apple'ın son açıklamış olduğu kazanç bilgilerine göre, şirketin kasasında şuan da harcanabilir 250 milyar dolardan fazla para bulunmakta. 

Qualcomm Apple Uzlaşmasından Kasasını Doldurarak ÇıktıQualcomm Apple Uzlaşmasından Kasasını Doldurarak Çıktı

Bu miktarda Apple'a büyük bir güç kaynağı sağlıyor.  Geçtiğimiz dönemde bildiğiniz üzere Apple kısa bir sürede "1 trilyon dolar market değeri"ne ulaşmıştı. Şirket bir ara girdiği minik çaplı düşüş döneminden sattığı ürünlerle hızlı bir şekilde toparlanma sağlamıştı. Her çeyrekte milyonlarca ürün satan ve satışlarından milyonlar kazanan Apple kazanan şirket, istediği şirketleri de satın alabilme gücünü elinde barındırıyor. Kazancının büyük bir kısmını geleceğe yönelik yatırımlarda kullanan Apple'ın CEO'su Tim Cook'un, CNBC'ye verdiği röportaja göre şirketin her iki ayda ya da üç hafta da bir yeni bir şirket satın aldığını belirtti.  Son altı ay içerisinde 20 ila 25 şirketi bünyesine kattığını söyleyen Apple'ın gelecek dönemler için farklı planları olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Apple Neden Bu Kadar Çok Şirket Satın Alıyor?

Biliyorsunuz ki Apple dünya devi şirketler arasında olmasına ve geniş bütçesine rağmen Ar-Ge harcamaları yapan firmalar listesinde ilk sıralarda yer almıyor. Hatta şirket genel olarak ilk sıralarda yer almaya da hayli uzak. Apple ihtiyaçlarını Ar-Ge çalışmaları yerine hazır şirketlerden sağlamayı tercih ediyor. Hali hazırda olmayan projeleri geliştirmek ya da entegre etmek yerine var olan teknolojiyi ileri boyutlara taşımak için neyin üretilmesi gerektiğini bilen ve o şirketlerle çalışmayı tercih eden Apple'a bu durum büyük bir zaman tasarrufu sağlıyor.

Aynı zamanda şirket bu şekilde patent ihlalleriyle de uğraşmak zorunda kalmıyor. Apple'ın bünyesine dahil ettiği şirketler çoğu zaman adı duyulmayan küçük "StartUp firmaları. Bir teknoloji devi olan firma "StartUp şirketleri bünyesine dahil ederek yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayarak, sunmuş olduğu teknolojiyi de üst düzeylere çıkarmaya çalışıyor. Son dönemlerde yenilikçi yapısını kaybeden Apple'ın şuan hala pazara yön verebilme gücünü elinde bulundurduğu düşünülürse, Apple'ın bu kadar çok şirket satın almasının bir diğer nedenin de yeni bir fikir arayışından geçtiğini söylemek yanlış bir yorum olmaz.


Apple, Ekrandan Parmak İzi Teknolojisinin Patentini AldıApple, Ekrandan Parmak İzi Teknolojisinin Patentini Aldı
Apple Kısa Bir Aranın Ardından Yeniden Trilyon Dolar DeğerindeApple Kısa Bir Aranın Ardından Yeniden Trilyon Dolar Değerinde

PAYLAŞ