Tim Cook'a Göre En İyisi Google! - Haberler - indir.com

Tim Cook'a Göre En İyisi Google!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-22 15:59:16
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple’ın CEO’su olan Tim Cook tarafından HBO ile gerçekleştirilen röportaj ile beraber bazı önemli açıklamalarda bulunuldu. Piyasada yer alan iki büyük isim olan Facebook ve Google platformlarını gizlilik politikalarından ötürü her zaman eleştiren isim olan Tim Cook, bu sefer arama motoru Google için yapmış olduğu açıklama ile herkesi şaşırttı. Her zaman aralarında yer alan rekabet ile beraber Apple, Google’u eleştire devam etse de Safari tarayıcısı da yine arama motoru olarak Google’ı kullanıyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir kare de Google CEO’su Sundar Pichai ile Tim Cook’un bir restoranda yemek yediği ortaya çıkmıştı. Bu kare ile beraber iki şirket arasındaki sürtüşmeler sakinlikle noktalanmıştı.

TimCook ve Google

Apple, gizlilik odaklı bir yapay zeka Start-Up'ını bünyesine kattıApple, gizlilik odaklı bir yapay zeka Start-Up'ını bünyesine kattı

Apple bu noktada kullanıcı verilerini Facebook üzerinden alıp arama verilerini ise Google’dan almasıyla biliniyor. Ancak bu duruma rağmen hala çok daha güçlü güvenlik sistemlerinin kendilerine ait olduklarını ifade ediyor. Geçtiğimiz günlerde HBO tarafından Tim Cook ile yapılan röportajında Cook’a “Google’dan daha iyi olduğunuzu savunduğunuz halde niçin arama motoru olarak Google’ı tercih ediyorsunuz?” sorusu yöneltiliyor.  Tim Cook bu noktada ise Google’ın dünyadaki en iyi arama motoru olduğunu dile getiriyor. Ancak yinede devam eden röportajda kafalar karışmaya devam ediyor. Apple’ın Safari için özel güvenlik önlemleri aldığı ve akıllı izleyici önizleme sistemine sahip olduklarını ifade eden Cook kullanıcıların sistemden oldukça memnun olduklarını dile getiriyor.

Diğer yandan sistemin henüz tam anlamıyla iyi olmadığı bu noktada Apple’ın bir kendi arama motoruna sahip olmalı gerektiğini de söylüyor. Tim Cook’un yapmış olduğu bu açıklamalar doğrultusunda, Apple’ın kendi ürünlerinde gizliliğini koruduğunu ancak üçüncü parti ürünler için ise çeşitli çözümler sunacaklarını belirtiyor. 


Apple'ın emojilerini piyasaya sürdüğünden bu yana tam 10 yıl geçtiApple'ın emojilerini piyasaya sürdüğünden bu yana tam 10 yıl geçti
Apple Watch'ı, iPod'a dönüştürebilen aksesuarApple Watch'ı, iPod'a dönüştürebilen aksesuar
Apple'dan katlanabilir telefon sürpriziApple'dan katlanabilir telefon sürprizi

PAYLAŞ