Tim Cook’a Donald Trump Tim Apple derse! - Haberler - indir.com

Tim Cook’a Donald Trump Tim Apple derse!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-07 15:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook için ABD Başkanı Donald Trump’ın söylediği sözler ülke gündeminde yer aldı. İşte başkanın o gafı.

Amerikan İş Gücü Politika Danışma Kurulu kapsamında gerçekleşen toplantıda ABD Başkanı Donald Trump ile sektörün önde gelen isimleri bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde ülkenin teknolojik pek çok konusu gündeme gelirken, toplantı sonrasında başkan Trump tarafından yapılan açıklamalarda bir gafın olması olayın bu şekilde konuşulmasına neden oldu.

Donald Trump 6G’ye geçti bile!Donald Trump 6G’ye geçti bile!

Soyadını doğru bilmiyor mu?

Apple CEO’su Tim Cook için açıklama yaparken Tim Cook yerine “Tim Apple” diyen Trump, söylediği bu sözü düzeltme gereksinimi duymadan sözlerini tamamladı. Olayın bu şekilde noktalanması aynı zamanda ülke gündeminde çok farklı soruların yer almasına neden oldu. Öyle ki yapılan yorumların büyük bir bölümünde Tim Cook’un adını bilmediği ve Apple olarak bildiği dahi gündeme geldi.  

Trump, Tim Cook için ne dedi?

ABD Başkanı Donald Trump “Tim Apple” şeklinde başladığı konuşmasında Apple CEO’su için şunları söyledi. “İş gücünü artıracağız, çünkü bunu yapmak zorundayız. Bu çağrımıza katılan pek çok şirket var. Tim gibi insanlar baştan beri yapmalarını istediğim şeyi yapıyorlar. Ona ‘Tim burada üretim yapmaya başlamalısınız’ derdim ve şimdi gerçekten ülkemize büyük bir yatırım yaptın. Bunu takdir ediyorum, Tim Apple.”

Sean O'Kane tarafından Twitter’da yapılan bir yorumda ise durumun çok farklı bir boyutu ele alındı. Ünlü isim; “Donald Trump için bu gaflar alışılmadık şeyler değil. ABD Başkanı daha önce de Lockheed Martin CEO’su Marillyn Hewson’a “Marillyn Lockheed” şeklinde seslenmişti. Dolayısıyla Trump’ın zihninde bunların gaf olmadığını ve kendisinin insanları yönettikleri şirketlerle eşleştirerek hatırlayan bir kişi olduğu söylenebilir.” dedi.  Şimdi herkes başkanın neden böyle ifadeler kullandığını merak ediyor. 

Tim Cook konuşmasıyla, Apple hisselerini yükselt



PAYLAŞ