Tim Cook, yeni iPhone'ların fiyatıyla ilgili açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Tim Cook, yeni iPhone'ların fiyatıyla ilgili açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 13:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Yeni iPhone’lardan iPhone Xs’in fiyatının tepki görmesinin ardından, Tim Cook bir televizyon programında iPhone Xs’in neden bu kadar pahalı olduğunu açıkladı.

Apple geçtiğimiz hafta içerisinde yeni iPhone’larını teknoloji severlerin beğenisine sundu. Yeni iPhone’ların tüm detayları gibi fiyatları da belli oldu ve tabi ki açıklanan satış rakamları birçok kişi tarafından tepki gördü. Özellikle iPhone Xs’in pahalılığı ile ilgili pek çok olumsuz eleştiri geldi. Genel anlamda yüksek fiyatlara sahip olan iPhone’lardan iPhone Xs Max, ABD’de bin 449 dolar fiyat etiketine sahip.

Yeni iPhone Xs Ailesinin Batarya Boyutları Belli OlduYeni iPhone Xs Ailesinin Batarya Boyutları Belli Oldu

iPhone’un patronu Tim Cook, iPhone’ların pahalı olmasından ötürü gelen eleştirilere, katıldığı TV programında cevap verdi. Cook, iPhone’un sadece sıradan bir telefon olmadığını söyledi. Tüketicinin, müzik çalar, kamera, video oynatıcı gibi diğer teknolojik aletlerde aradığı tüm özellikleri, yeni iPhone’larda bulacağının altını çizdi.

Cook, “Herkes için bir iPhone yapmak istiyoruz”

Cook katıldığı TV programında, yapılan eleştiriler için bir açıklama yaptı. Tim Cook konuya dair açıklamasında şunları söyledi, “Herkes için bir iPhone yapmak istiyoruz. Bu her zaman bizim hedefimiz oldu ve hatta daha düşük fiyatlara sahip birkaç iPhone'umuz var. Ama eğer bu telefona bakarsanız [iPhone Xs] inanılmaz bir kamerası var ve bir akıllı telefonda kullanılan en küçük ve en güçlü yongaya sahip.” Tim Cook, sözlerine şu şekilde devam etti, “Telefonunuz dijital kameranızın yerini aldı. Müzik çalarınızın yerini aldı. Video oynatıcınızın yerini aldı. Tüm bu farklı cihazların yerini aldı. Dolayısıyla, ürün gerçekten çok önemli ve insanların en yenilikçi ürüne sahip olmak istediklerini öğrendik. Ve bunu yapmak çok ucuz bir şey değil.”  



PAYLAŞ