Tim Cook konuşmasıyla, Apple hisselerini yükseltti - Haberler - indir.com

Tim Cook konuşmasıyla, Apple hisselerini yükseltti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 13:25:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda hisselerinde düşüş yaşayan Apple, CEO Tim Cook’un kurduğu tek cümle ile yeniden yükselişe geçti.

Teknoloji dünyasının en önde gelen isimlerinden biri olan Apple, 2018 yılında pek iyi bir yıl geçiremedi. iPhone’lardan beklediği satışları elde edemeyen şirket, pek fazla ürün de tanıtmadı. iPhone satışlarının bu kadar düşük olmasının nedeni olarak, cihazlarının fiyatlarının çok yüksek olması gösteriliyordu. Bununla alakalı zaman zaman internet dünyasında tüketicilerden de tepkiler geldi. Ülkemizde dolar kurunun yükselmesiyle de yeni iPhone’ların fiyatları 10 bin liraya kadar ulaştı. Tim Cook da daha önce yaptığı bir açıklamada bu durumu kabul etmişti ve bu açıklama sonrasında Apple hisselerinde düşüş yaşanmıştı. Kasım ayından beri, Apple hisseleri yüzde 30 oranında düşüş göstermişti. Şimdi de CEO Tim Cook yine bir cümlesi ile Apple hisselerini arttırdı.

Apple News'e Abonelik Servisi GeliyorApple News'e Abonelik Servisi Geliyor

Tim Cook, Apple’ın daha rahat üretim yapmaya başladığını söyledi

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında bir süredir teknoloji dünyasını meşgul eden bir gerginlik olduğu biliniyor. Bu gerginlik, Apple’ın en büyük pazarlardan birisi olan Çin’deki konumunu da ciddi anlamda sarsmıştı. Fakat Apple CEO’su Tim Cook tarafından, Reuters’a yapılan açıklamalara bakılırsa, aradaki gerginlikte yumuşamalar olmaya başladı. Tim Cook’un söylediğine göre, Apple daha rahat üretim yapmaya başladı. Tim Cook, Reuters’a yaptığı açıklamada, “icari gerilimi grafiklendirmek isteseniz, bu ay Aralık ayındaki orandan açıkça daha düşük... İki ülkenin sorunları çözebileceği konusunda iyimserim.” cümlelerini kurdu. ABD Başkanı Donald Trump’la da sürekli olarak iletişim halinde olduğunu söyleyen Tim Cook’un bu açıklamalarından sonra, Apple hisseleri Wall Street’te artış gösterdi. Açıklama sonrasında Apple hisseleri, yüzde 6 artışla 163 bin 50 dolara yükseldi. Apple’da yaşanan artış, iPhone tedarikçileri Micron Technology, Broadcom Inc. ve Skyworks Solutions’ın da işine yaradı. Bu şirketlerin hisseleri de yüzde 1 oranında yükseldi.


Apple, Abonelik Ücretleri İle Dolandıran Uygulamaları KaldırıyorApple, Abonelik Ücretleri İle Dolandıran Uygulamaları Kaldırıyor

PAYLAŞ