Tim Cook dünyanın en nüfuslu 100 insanı arasında - Haberler - indir.com

Tim Cook dünyanın en nüfuslu 100 insanı arasında

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 18:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple CEO'su Tim Cook, Time dergisi tarafından 2021'in en nufüslu 100 ismi arasında yer aldı.

Dergi, Apple CEO'su Cook'u listede 'titan' olarak sınıflandırdı. Mart 1998’de Apple’da çalışmaya başlayan Tim Cook, Steve Jobs’ın 24 Ağustos 2011 tarihinde Apple’ın CEO’luğundan ayrılmasıyla göreve gelmişti. CEO görevini üstlenmesiyle adından daha çok söz ettirmeye başlayan Cook, 25 Ağustos’ta Apple’daki görevinden ayrılacağını duyurmuştu.

Tim Cook Apple'dan ayrılabilirTim Cook Apple'dan ayrılabilir

Bu sene Time dergisinin dünyanın en nüfuslu ilk 100 insanı içinde listelenen Cook ilk kez bu listeye girmiyor. Tim Cook 2012, 2015 ve 2016 yıllarında da bu listede yer almıştı. Ayrıca Cook bu senenin başlarında Time dergisi tarafından Apple‘ı dünyanın en etkili şirketleri listesinde “lider” olarak adlandırılmıştı.

Knight tarafından kaleme alınan Tim Cook profili

Cook'un 2021'in en etkili 100 ismi arasında olduğunu belirtmiştik. Dergide her isim için bir profil ayrılmış. Titan sınıflandırması altında yer alan Cook'un profili, Nike'ın kurucu ortağı Phil Knight tarafından kaleme alınmış. Knight yazısında Cook'un en belirgin özelliklerinin zeka, karakter, şefkat ve cesaret olduğunu vurgulaması da dikkatlerden kaçmadı.

Tim Cook'un Apple için son planı

Knight, Tim Cook için onu “hem bir arkadaş hem de rakip kolej futbolu hayranı” olarak tanıdığını ifade etmiş. Ayrıca Knight, Steve Jobs’un ölümünün ardından gerçekleşen ‘neredeyse imkansız geçişin’, Cook tarafından nasıl ‘inanılmaz’ bir dönüşüme evirildiğini de belirtmiş. Ayrıca Knight yazısında sona yaklaşırken Apple’ın Cook yönetimindeki 10 yıllık liderliğini ve Apple hisselerinin nasıl yüzde bin artarak dünyanın en değerli şirketi haline getirdiğini de altını çiziyor.

Bu arada, listedeki isimlerin herhangi bir sıralamaya tabi tutulmadığının da altını çizmekte fayda var. Yani listede en etkili birinci kişi veya 99’uncu kişi diye bir genelleme bulunmuyor. Listede Cook’un da içinde yer aldığı 99 kişi arasında iş insanları, sporcular, sanatçılar, müzisyenler, hükümet yetkilileri yer alıyor.


Tim Cook Android'in iOS'a kıyasla 47 kat güvensiz olduğunu belirtti   Tim Cook Android'in iOS'a kıyasla 47 kat güvensiz olduğunu belirtti   
Apple'dan Tim Cook'a 750 milyon dolar primApple'dan Tim Cook'a 750 milyon dolar prim

PAYLAŞ