Tim Cook Apple'dan ayrılabilir - Haberler - indir.com

Tim Cook Apple'dan ayrılabilir

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-13 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tim Cook'a yöneltilen, Apple bünyesinde 10 yıl daha çalışıp çalışmayacağı sorusuna olumsuz bir yaklaşım gösterdi. Bu yaklaşımın ardından Cook gelecek yıllarda Apple'a bağlarını koparacak mı sorusu akılları karıştırdı.

Tim Cook'ın Apple ile olan bağlantısını koparıp koparmayacağı akılları karıştırdı. Geçtiğimiz günler içerisinde bir söyleşiye katılan Cook'tan konu ile ilgili olarak oldukça önemli bir açıklama yapıldı. Cook, yapmış olduğu açıklamaya göre belirli bir süre sonrasında Apple CEO'luğunu bırakabilir.

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünden yeni detaylarApple'ın karma gerçeklik gözlüğünden yeni detaylar

Tim Cook, Apple'dan ayrılabilir

Steve Jobs Ekim 2011'de vefat etmesinin ardından Apple'ın sorumluluğu şirketin CEO'su olarak üstlenen Cook, o zamandan bu yana teknoloji devine liderlik etmeye devam ediyor. Cook, şirketin sorumluluğunu üstlendiği ilk günden bu yana büyük başarılara imza attı ancak yakın bir zaman içerisinde kendisiyle yapılan bir söyleşide gelecek on yıl içerisinde Apple'dan ayrılabileceği dile getirildi. 

Apple CEO'su kısa bir süre önce Kara Swisher'ın podcastine katıldı. Söz konusu bu söyleşi sırasında Cook ve Swisher, sosyal medyanın toplum üzerindeki etkilerine, Big Tech'in mevcut durumundan dolayı kendisine "Tim Apple" denmesine ve Epic Games davasına kadar çeşitli konular hakkında tartışıldı. Swisher, Cook'a aynı zamanda elektrikli otomobillerin ve Elon Musk'ın Tesla'sının geleceğine dair görüşlerinin ne olduğunu da sordu.

Swisher, söyleşinin sonlarına doğru Cook'un Apple'da 10 yıl daha çalışıp çalışmayacağını sorduğunda ise Cook'un cevabı olumsuz yönde oldu. Cook, söz konusu bu açıklamada Apple'da 10 yıl daha görev yapıp yapmayacağından emin olmadığını dile getirdi. Şu an için her şeyin yolunda olduğunu dile getiren Cook, şirketten ayrılma tarihinin şu an için belli olmadığını fakat 10 yıl gibi bir sürenin oldukça uzun zamanı kapsadığını ve şirkette muhtemelen 10 yıl gibi bir süre daha kalmayacağını dile getirdi. 

Tim Cook kimdir?

Tim Cook, Auburn Üniversitesinden 1982 yılında mezun oldu. Eğitiminin ardından 12 yıl IBM'in bilgisayar bölümünde yer aldı. Cook, 1998 yılında ise Apple bünyesine katılmadan önce Compaq'ta altı ay boyunca kurumsal materyallerden sorumlu müdür yardımcılığı yaptı. Steve Jobs, Cook'u işe aldıktan sonra Apple'ın dünya genelindeki operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı oldu. Cook, Apple'ın bünyesine katıldığı ilk zamanlarda maliyet düşürmede ve kar arttırmada kullanmış olduğu yöntemlerle elde etmiş olduğu başarısı ile yanınan bir kişi haline geldi. Cook, Jobs'ın zamansız vefat etmesinin ardından Apple'ın CEO'su olarak şirketten sorumlu yeni kişi oldu. Cook, Apple'ın sorumluluğunu üstüne aldığı süre zarfında birçok yenilikçi ürün geliştirmeyi başardı. Apple Watch ve AirPods gibi serisi gibi birkaç önemli ürün serisini tanıttı ve Apple da bu sırada trilyon dolarlık bir şirket haline geldi. Elde etmiş odluğu bu başarıyla beraber dünyaca ünlü bir isim haline gelen Tim Cook'ın Apple bünyesinde daha ne kadar yer alacağı şu an için bilinen bir durum değildir. Gelecek yıllarda konu hakkında daha deyaulı bilgiler elde edilebilir. 


Apple güvenlik sebebiyle eski sürümlere dönüşü kapattıApple güvenlik sebebiyle eski sürümlere dönüşü kapattı
Apple Arcade'e yeni oyunlar geldiApple Arcade'e yeni oyunlar geldi
Apple'ın en kötü ürünleri seçildi!Apple'ın en kötü ürünleri seçildi!

PAYLAŞ