Tim Cook Android'in iOS'a kıyasla 47 kat güvensiz olduğunu belirtti    - Haberler - indir.com

Tim Cook Android'in iOS'a kıyasla 47 kat güvensiz olduğunu belirtti   

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 13:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple CEO'su Tim Cook yaptığı son açıklamada Android ve iOS kıyaslaması ile tüm dünyada büyük bir ses getirdi.

Akıllı telefonlarda kullanılan işletim sistemlerinde iki büyük işletim sistemi Android ve iOS. iOS, Apple tarafından geliştirilen ve Apple ürünlerinde kullanılan bir yazılım olurken Android, Samsung ve Vivo gibi dünya üzerinde Apple dışında hemen hemen tüm akıllı telefon üreticileri tarafından tercih ediliyor. Ancak iki işletim sistemi sık sık karşılaştırılıyor, güvenlik, verimlilik ve performans konusunda kıyaslanıyor. Konu ile ilgili son gelişme ise Apple CEO’su Tim Cook tarafından yapılan açıklamalar oldu.

Tim Cook yeni bir iPhone modelinin sözünü verdiTim Cook yeni bir iPhone modelinin sözünü verdi

CEO’dan güvenlik vurgusu!

Tim Cook tarafından yapılan açıklamalarda iOS işletim sisteminin Android işletim sistemine göre 47 kat daha güvenli olduğu belirtildi. Açıklamalarda özellikle Android işletim sisteminde yer alan kötü amaçlı yazılımlara vurgu yapan Tim Cook, mevcut durumun kullanıcılar için büyük bir risk içerdiğini söyledi. 10 yıldan beri Apple CEO'su olarak görev yapan Tim Cook, bu alanda önemli gelişmelerin ve özelliklerin şirket ürün ve hizmetlerine katılmasını sağlamıştı.

Yaptığı röportajda mevcut sözlerini dile getiren CEO, “Başka uygulama mağazalarından alışveriş yapmak oldukça tehlikeli. Bu durum insanların güvenliğini sağladığımız App Store’da yerleşik olarak oluşturduğumuz birçok güvenlik önlemini yok edecektir.” dedi.

İstatistiklerde de fark görülebiliyor

2020 yılında yayınlanan bir raporda kötü amaçlı yazılım oranları konusunda iki işletim sistemi için de rakamlar net bir şekilde belirtilmişti. Buna göre Android işletim sisteminde yer alan kötü amaçlı yazılım oranı yüzde 26.6 oranında. iOS için ise bu oran yüzde 1.7.  Oranlar 2 işletim sistemi arasında ciddi bir farkın olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Özellikle 2019 yılındaki rapor yüzde 47 olarak Android işletim sistemindeki yazılımların ne kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekerken CEO tarafından bu duruma dikkat çekildiği düşünülüyor.

Ancak Android sisteminde bu yönde ciddi bir değişim içerisinde olunduğunun da gözden kaçırılmaması gerekiyor. 2019 yılında yüzde 47 olarak tespit edilen oran, bir yıllık süre içerisinde yüzde 26.6’ya gerilemişti. 2021 yılında daha da gerilemesi beklenen oran ile birlikte Android işletim sistemindeki güvenliğin giderek iyileştiği görülebiliyor. 


Tim Cook Apple'dan ayrılabilirTim Cook Apple'dan ayrılabilir

PAYLAŞ