TikTok'un yapay zeka algoritması satışa çıktı - Haberler - indir.com

TikTok'un yapay zeka algoritması satışa çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-05 10:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Piyasaya çıktığı andan itibaren büyük bir popülerlik yakalayan TikTok, şimdi farklı bir gelişme ile gündeme geldi. Açıklamalara göre TikTok, uygulamada kullandığı yapay zeka algoritmasını satacak.

Son günlerin en hareketli uygulamalarından birisi olan TikTok, geçtiğimiz günlerde sistemden 7 milyon hesabı engellemişti. 13 yaşından küçük çocuklara ait olan bu hesaplar, sistemden uzaklaştırıldığı gibi tüm bu çalışmalar TikTok’ta yer alan yapay zeka sisteminin desteğiyle gerçekleştirilmişti. TikTok tarafından böyle bir çalışma yapılmasının en önemli nedeni ise daha önce alınan bir ceza. Çocukların güvenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle ciddi bir şekilde eleştirilen TikTok, bu davranışları nedeniyle 5.7milyon dolar gibi yüksek bir cezayı ödemekle karşı karşı kalmıştı. Şimdi ise TikTok’un sahibi ByteDance firması tarafından yapılan yeni açıklamada, TikTok’ta kullanılan yapay zeka sisteminin satılacağı belirtildi. Diğer şirketler için fırsat olabilecek mevcut gelişme, uygulamaların kişisel kullanımı ön plana alarak içerikler ve öneriler sunmasını sağlayacak

TikTok’taki yapay zeka sistemi ne işe yarıyor?

TikTok’ta kullanılan yapay zeka sistemi, uygulamanın bu kadar popüler olmasının en önemli nedenlerinden birisiydi. Kullanıcıların beğendiği ve yorum yaptığı içerikleri inceleyerek kullanıcıların beğenebileceği içerikleri sunan TikTok, bu sayede kısa sürede kullanıcıların beklentilerini karşılamayı başardı. Yeni içerikleri ve profilleri öneri olarak kullanıcılara sunan TikTok, bu özelliğiyle de büyük bir beğeni kazanmıştı. Şimdi ise bu yapay zeka sistemi satışa çıkarıldı.

Şimdiden Satış Yapıldı!  

Financial Times’ta yer alan yeni bir rapor, şirketin satışa çıkardığı yapay zeka sistemini şimdiden birkaç şirkete sattığını ortaya çıkardı. TikTok’un yapay zeka sistemini alan ilk firmalar; Goat, WeGo, Chilibeli ve GamesApp. Mevcut uygulamaların TikTok yapay zeka sistemiyle daha fazla gelişme elde etmesi mümkün olacak. Raporda yer alan detaylara göre uygulamalara göre özelleştirebilir yapıda olacak TikTok yapay zekası, böylece şirketler tarafından farklı alanlarda kullanılabilecek. Kullanıcı odaklı olarak hizmet veren tüm işletmeler için uygun olduğu belirtilen yapay zeka sisteminin özellikle sektördeki popüler uygulamalarda yer alıp almayacağı bilinmiyor.

TikTok yapay zeka satışı ile ilgili en çok merak edilen detaylardan birisi ücret olsa da şu ana kadar yapay zeka satışının bedeli konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadı.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ