TikTok'un sıradışı bir özelliği yasaklandı - Haberler - indir.com

TikTok'un sıradışı bir özelliği yasaklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 11:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Popüler platform TikTok, en az 122 bin paylaşım yapıldığı "devious licks" adlı bir akıma daha son verdi. Gençlerin, okullarından bir şeyler çalmasına sebep olan bu akım, yöneticilerin gözünden kaçmadı. Bir sözcü, TikTok platformunun her zaman güvenilir bir ortam olması için çalıştıklarını dile getirdi. 

Son yıllar içerisinde en popüler sosyal medya platformu TikTok, sık sık sıradışı akımlar ile adından söz ettiriyor. Üstelik bunların her bir bölümü, insanların kendilerine ya da farklı kişilere dahi zarar verdiği için, kamuoyunda çeşitli tepkilere sebep oldu. Hatta öyle ki şirket sık sık bir açıklama da bulunuyor ve tehlikeli olan akımların platformlardan yasaklandığı dile getirildi. Şimdi ise yine bu şekilde bir gelişme söz konusu oldu. TikTok, pek çok ülkede bir akım haline gelen bir challenge'ı daha yasakladığını dile getirdi.

Tiktok'tan kullanıcıların uygulama üzerinden alışveriş yapmasına olanak!Tiktok'tan kullanıcıların uygulama üzerinden alışveriş yapmasına olanak!

TikTok, bugüne kadar zaten sayısız miktarda çılgınları beraberinde getirdi. Fakat son trend, öğrencileri hırsızlık yapmaya itiyordu. Öyle ki "devious licks" başlığı altında yapılan bu paylaşımlar kapsamında öğrenciler, okullarından bir takım ürünler çalıyorlardı. Söz konusu konu başlığı ile ilgili yapılan paylaşımlarda mikroskoptan projeksiyon makinesine kadar daha pek çok ürünün yer alması, kullanıcıların da platform yönetimin de dikkatinden kaçmadı. 

TikTok'tan alışılmış bir açıklama geldi

Söz konusu bu meydan okuma akımı ile gündemde yer alıp, TikTok tarafından kaldırılmasından sonra bazı açıklamalar yapıldı. Bir TikTok sözcüsü, Insider'a yaptığı açıklamalarda bugüne kadar yaptığı açıklamalara benzer sözler söyledi. TikTok topluluğunun güvenli bir yer olması adına çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren sözcü, kullanıcıları hırsızlık gibi suç ya da suçlara iten herhangi bir içeriğe izin vermeyeceklerini dile getirdi. TikTok platformundan kaldırılan bu son akım, en az 122 bin paylaşımın yapıldığı esasında oldukça büyük bir akımdı. Fakat bu ve bunun gibi daha pek çok akımdan TikTok platformunda son olmayacağının da bilince olmakta fayda vardır. TikTok platformunda bu ve buna benzer akımlar hep oldu. Bu sebeple gelecek süreç içerisinde de kullanıcılara çeşitli zararlar verecek akımların olma ihtimali vardır. Ancak bu akımların geleceği ya da gelirse de ne zaman geleceği şu an için bilinen bir durum değildir. 

 


İlgili uygulamalar
TikTok video sürelerini uzatıyorTikTok video sürelerini uzatıyor
AB veri gizliliği düzenleyicileri TikTok'a karşı iki soruşturma başlattıAB veri gizliliği düzenleyicileri TikTok'a karşı iki soruşturma başlattı
TikTok kullanıcıların ruh sağlığına destek sağlayacakTikTok kullanıcıların ruh sağlığına destek sağlayacak

PAYLAŞ