TikTok'un rakibi Dubsmash Reddit çatısı altına girdi - Haberler - indir.com

TikTok'un rakibi Dubsmash Reddit çatısı altına girdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-16 19:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler paylaşım platformlarından birisi olan Reddit, TikTok benzeri olan kısa video paylaşım platformu Dubsmash’in satın alındığını duyurdu. 2015 yılında kurulan söz konusu bu platform, son verilere baktığımız zaman günlük 52 milyon aktif kullanıcıya sahip durumda. Satın alma hakkında henüz detaylar belli olmazken, dünyanın en büyük forum platformlarından birisi olan Reddit’in bu satın alım ile beraber yeni bir pazara giriş yaptığını söyleyebiliriz. Özellikle son yıllarda ve 2020 yılında en çok indirilen sosyal medya uygulaması olan TikTok’un başarısı sonrasında, rakip şirketlerde belli hamleler yapmaya başladılar. Reddit ise bu noktada TikTok’un güçlü rakibi olan Dubsmash’ı satın aldığını resmen duyurdu. 2015 yılında kurulan, TikTok gibi bir rakibe rağmen hala aktif olan Dubsmash, artık Reddit kapsamına geçmiş oldu.

Reddit, Dubsmash platformunu satın aldı

Kripto para reklamları 2016'dan beri Reddit'te yasakmış!Kripto para reklamları 2016'dan beri Reddit'te yasakmış!

Reddit söz konusu bu anlaşmanın detaylarını paylaşmezken, Dubsmash platformunu ne kadar satın aldığını ve şirket çalışanlarının ne olacağına dair detayları vermedi. Ancak Reddit’in bu satın alımdan oldukça umutlu olduğu tahmin ediliyor. Öyle ki yapılan açıklamalara göre Dubsmash, kullanıcıların sesini duyurması için oldukça iyi bir platform durumunda. Reddit’e göre ise sesine duyurmaya çalışanlar en fazla bu platformu tercih ediyorlar. Satın alım sonrasında yapılan açıklamalara göre şuan için geliştiriciler, Dubsmash’ı Reddit’e entegre etmeye uğraşıyorlar. Bu durumda hikayeler venzeri bir özelliğin yakında Reddit’e gelmesi bekleniyor.

Dubsmash’ın platformu hakkındaki açıkladığı son verilere göre günlük 52 milyon aktif kullanıcı sayısı bulunuyor. Diğer yandan Dubsmash, ocak ayı ile beraber 1 milyar görüntüleme sayısını da aştığını duyurmuştu. Ayrıca TikTok’un ABD’deki aylık görüntüleme sayısı 37 milyar üzerinde olduğunu da belirtelim. TikTok gibi bir rakip varken Pazar oldukça rekabetli olurken, Reddit ne gibi işler yapacak göreceğiz.  


Reddit mobilde reklam dönemi başlıyor!Reddit mobilde reklam dönemi başlıyor!
Reddit CEO'sundan TikTok hakkında çarpıcı açıklamalarReddit CEO'sundan TikTok hakkında çarpıcı açıklamalar

PAYLAŞ