TikTok'un peşinde olan Microsoft, Walmart sayesinde hedefe ulaşabilir - Haberler - indir.com

TikTok'un peşinde olan Microsoft, Walmart sayesinde hedefe ulaşabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-29 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler platformlarından biri olan TikTok'un satın alınmasının tamamlanması için ABD Başkanı Donald Trump tarafından verilen süre dolmak üzereyken, Walmart ve Microsoft TikTok'u satın almak için güçlerini birleştirdiklerinin bilgisini verdi. Walmart'ın Microsoft bünyesine girmesi, iki şirketin TikTok platformunu satın almak isteyen Oracle gibi önemli şirketlerin önüne geçmesini kolaylaştırdı. Walmart'ın perakende sektöründen reklam dünyasına adımı son derece ilginç bir yön arayışı gibi görünse de yüzlerce marka ile satış odağında işlem yapan bir markanın pazarlama faaliyetlerine de dahil olması oldukça akla yatkın bir durum olarak görülüyor. 

Söz konusu konu ile ilgili Walmart sözcüsüsünün açıklaması ise tüketici beklentisi yönüyle oluyor; "Walmart ve Microsoft ortaklığının, ABD hükumeti düzenleyicilerinin endişelerini tatmin ederken ABD TikTok kullanıcılarının her iki beklentisini de karşılayacağından eminiz."

Tiktok'tan sonra şimdi de WeChat dava açmaya hazırlanıyorTiktok'tan sonra şimdi de WeChat dava açmaya hazırlanıyor

Bu arada tüm bu satın alma süreçleri esnasında dün TikTok'un ABD CEO'su Kevin Mayer'in istifa ettiğini belirtmekte fayda var. Mayer, çalışanlara gönderdiği mailde şu ifadeleri kullandı; "Kurumsal yapısal değişikliklerin neleri gerektireceği ve bunun, kaydolduğum küresel rol için ne anlama geldiği konusunda önemli bir düşünceye sahip oldum. Bu perde arkasında yaşananlara karşı ve çok yakında bir çözüme ulaşmayı umduğumuz için, şirketten ayrılmaya karar verdiğimi hepinize bildirmek istedim."

Mayer'in ifadesinden satın almanın çok yakında tamamlanacağını söylemek mümkün. Görünen o ki; TikTok CEO'su TikTok'un satın alınmasından sonra oluşacak olan yeni yapılanmada yer almak istemedi. Ağustos'un başından beri TikTok'un peşinde olan Microsoft, Walmart iş birliği ile satın almaya ne kadar yakın olduğunu gösteriyor. Walmart ise TikTok sayesinde dijital gücünü artırabilir. TikTok'un ABD operasyonlarının 30 milyar dolara satılması ön görülüyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin gündeme gelmesi bekleniyor. 


Google, Short Videos ile TikTok rekabetini artıracakGoogle, Short Videos ile TikTok rekabetini artıracak
TikTok-ABD krizinde başrol Mark Zuckerberg mi?TikTok-ABD krizinde başrol Mark Zuckerberg mi?
İçinden çıkılmaz durum yüzünden TikTok CEO’su Kevin Mayer istifa ettiİçinden çıkılmaz durum yüzünden TikTok CEO’su Kevin Mayer istifa etti

PAYLAŞ