TikTok'un durdurulamaz büyümesi Facebook'u endişelendiriyor! - Haberler - indir.com

TikTok'un durdurulamaz büyümesi Facebook'u endişelendiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-02 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

NBC'ye açıklamada bulunan sosyal medya lideri Facebook'un, operasyon sorumlusu Sheryl Sanderg, indirilme sayısıyla adeta rakipleriniz kıskandıran TikTok'un durdurulmaz büyüme sağlamasından dolayı duydukları endişeyi dile getirdi. Çin merkezli ByteDance şirketi tarafından geliştirilen TikTok'un, çok hızlı bir şekilde büyüme sağladığını dile getiren Sanderg, böyle bir değişikliğin dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi. Geride kalan yıla damgasını vurmayı başaran video paylaşım uygulaması TikTok, özellikle genç yaştaki kullanıcı sayısı ve bu kullanıcılar arasında hızla yayılmaya devam etmesi yakından takip ediliyor. Şimdiye kadar 1,5 milyardan daha fazla indirilme sayısına sahip olan Çinli uygulama hakkında açıklamada bulunan Facebook bünyesinde yer alan yönetici, sosyal medya platformları arasında yaşanan savaş bağlamında TikTok platformunun kısa zaman içerisinde büyümesinin endişe verici olduğu belirtildi. 

NBC tarafından yapılan röportajda çeşitli bilgiler veren Facebook’un operasyon sorumlusu Sheryl Sanderg, sosyal platformların kitle katılımı elde etmek için vermiş oldukları savaşa değindi. Kendisine yöneltilen TikTok hakkında endişeli olup olmadığı sorusu üzerine Sanderg, "Tabii ki. Çok büyük, çok hızlı büyüyorlar. Bizim hiç yapmadığımız kadar hızlı bir şekilde çok yüksek rakamlara ulaştılar. Bunu önemsiyoruz, herhangi bir değişiklik için endişelenmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Hükümet Facabook, TikTok Ve Youtube'un videoları silmesini istiyorHükümet Facabook, TikTok Ve Youtube'un videoları silmesini istiyor

TikTok'un hızlı büyümesi endişelendiriyor

TikTok platformu bildiğiniz üzere kısa zaman içerisinde büyük kitleleri etkisi altında aldı ve bunu indirilme rakamlarıyla da görmek mümkün. Fakat TikTok platformunun kısa süre içerisinde bu kadar hızlı bir şekilde yükselişe geçiyor olması bir takım problemleri de beraberinde getirebilir. Geçtiğimiz kasım ayı içerisinde 1,5 milyar indirime barajını aşan TikTok, geride kalan 2019 yılı içerisinde popüler sosyal medya platformları Facebook ve Instagram'ın da önüne geçmeyi başararak en çok indirilen üçüncü uygulama olmayı başarmıştı. Söz konusu bu uygulamanın bu kadar hızlı bir şekilde yükselişe geçmiş olması beraberinde bazı sorunları da getirmiş ve Çinli servis kişisel verilerin ihlal edilmesi durumuyla suçlanmıştı. Fakat şöyle bir bilgi de var ki, Facebook'un son bir kaç yıl içerisindeki gelişimine baktığımızda TikTok'tan geride kalır bir yanının olmadığını söylemek mümkündür. 

Son zamanlarda özellikle de ABD hükumeti ile başı dertte olan TikTok platformu, geçtiğimiz aylarda askeri bilgi ve uygulamaları riske soktuğu öne sürülerek ülkenin ordusunda görev yapan askerler tarafından kullanılması yasaklanmıştı. Uygulamanın güncel bilgilerine baktığımızda ise ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi’ndeki çalışanlar tarafından da kullanılması yasaklanan video paylaşma platformu TikTok, bu durumdan kurtulmak için bazı çözüm yolları arıyor. Yaşanan bu olayların ardından TikTok platformunun sahibi ByteDance, hükumetin güvenlik hakkındaki endişelerini ortadan kaldırmak adına şirketin ABD pazarında görev yapacak ABD'li CEO ile çalışma içerisine girmek istediklerini açıklamıştı. Şöyle ki bu plan hakkında elde edilen güncel bilgiye göre ise şirketin hala bu planlama hakkında kararlı oldukları belirtildi. Aynı zamanda şirket, uygun bir kişiyi bulduğunda ABD pazarı için yöneticilik görevine getirecek. TikTok cephesinde son derece hızlı bir şekilde ilerlerken rakipler bu konudan son derece rahatsızdır. 


İlgili uygulamalar
ABD'den TikTok hakkında bir yasak daha!ABD'den TikTok hakkında bir yasak daha!
Apple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmediApple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmedi
Reddit CEO'sundan TikTok hakkında çarpıcı açıklamalarReddit CEO'sundan TikTok hakkında çarpıcı açıklamalar

PAYLAŞ