TikTok'un 2019 senesinde elde ettiği kazanç dudak uçuklattı - Haberler - indir.com

TikTok'un 2019 senesinde elde ettiği kazanç dudak uçuklattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-28 20:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

TikTok’un sahini olan ByteDance şirketi 2019 yılında elde etmiş olduğu geliri açıkladı. Şirket 2019 yılında toplamda 17 milyar dolarlık gelire ulaştığını açıkladı. Son yıllardaki hızlı yükselişi ile dikkat çeken ve en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan TikTok, yoğun olarak kullanılmaya devam ediyor. 2019’da kazandığı geliri açıklayan TikTok, geçtiğimiz sene toplamda 17 milyar dolar gelir elde etmişti. ByteDance’in açıkladığı 2019 gelirinin sadece ilk 6 ayı dahil olmak üzere 2018’de elde edilen tüm gelirden daha fazla gelir elde etmiş durumda. Şirket, 2018’de ise 7.4 milyar dolar kazanmıştı.

Özel bir şirket olan ByteDance, finansal verilerini resmi olarak henüz açıklamıyor. Bu yüzde pazarda değeri hakkında henüz net bir bilgi yer almıyor. Şirketin 100 milyar dolar ile 180 milyar dolara arasında bir piyasaya değerinin olduğu düşünülüyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun bir kitleye sahip olan TikTok, 2020 yılında yaşanan pandemi dönemi ile beraber kullanıcı kitlesini daha da artırmış durumda.

TikTok'tan Ramazan Bayramı'na özel kampanyaTikTok'tan Ramazan Bayramı'na özel kampanya

TikTok 2019 gelirlerini açıkladı

Artan kullanım ile beraber şirketin 2020 yılında geçen yıla göre daha fazla bir gelir elde etmesi bekleniyor. 126 şehirde 60.000’den fazla çalışanı bulunan Çinli şirket ByteDance, düzenli olarak daha fazla insana ulaşmayı hedefliyor. TikTok’un sahip olduğu ByteDance, gelirlerinin büyük bir kısmını uygulama içi satın alımlar ve reklamlar bölümünden elde ediyor. Kullanıcı sayısındaki artışın da etkisiyle bu reklamlar daha fazla insana ulaşmış oluyor. 2012 yılında kurulan şirket KKR, Sofbank gibi fonlardan para toplayarak bir hayli güçlendi.

Hızlı ve büyük bir gelişim sürdürmeye devam eden şirketin, böyle giderse ilerleyen dönemlerde Facebook ve Twitter gibi platformlara kafa tutabileceği düşünülüyor. Uygulamanın güncellemeler ile geliştirildiğini de söyleyelim.


LG Polonya'nın genç kızları istismar eden TikTok paylaşımı tepki topladıLG Polonya'nın genç kızları istismar eden TikTok paylaşımı tepki topladı
Google olumsuz TikTok yorumlarını sildiGoogle olumsuz TikTok yorumlarını sildi

PAYLAŞ