TikTok’tan paylaşım başına 1 milyon dolar kazanılabilir! - Haberler - indir.com

TikTok’tan paylaşım başına 1 milyon dolar kazanılabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-24 18:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

2016 senesinde pazara giril yapan ve günümüzde büyük bir fenomen haline gelen TikTok ilerleyen yıllarda kullanıcılarına sponsorlu içeriklerden sadece bir paylaşımda 1 milyon dolar kazanma imkanı sunuyor!

Günümüzde dünya devlerinin yanı sıra bilinmeyen de pek çok sosyal medya uygulaması bulunmakta. Pazara bu uygulamalar olarak giriş yapan TikTok günümüzde Google Play Store’da 500 milyonun üzerinde indirilmeye sahip.

TikTok Instagram'ı Snapchat stratejisyle alt edebilir!TikTok Instagram'ı Snapchat stratejisyle alt edebilir!

Bu ilerlemede sosyal medya uygulamalarının özellikle genç kitle arasında oldukça popüler olmasının da büyük bir payı var. Günümüzde bu platformlar arasında olan Instagram ve YouTube kullanıcılar için hali hazırda para kazanma yolu açık olsa da TikTok’unda bu konuda büyük bir potansiyeli bulunuyor.

Pazar araştırmacıları yürüttükleri araştırmalarda TikTok kullanıcılarının markalarla iş birliği yaparak 200 bin dolat yani 1.2 milyon TL’ye kadar gelir elde edebileceklerini paylaştı. ABD’li araştırma şirketi Moning Consult’on araştırmacıları yaptıkları açıklamada TikTok’un çok hızlı büyüdüğünü ve önümüzdeki sene popüler kullanıcıların paylaşım başına 1 milyon dolar kazanabileceklerini açıkladı.

Araştırmacılar 17 yaşındaki Loren Gray’in paylaşım başına 197 bin dolar kazanabileceğini ön görüyor. Söz konucu şarkıcının TikTok üzerinde 39.4 milyon takipçisi bulunmakta. Günlük video paylaşımı yapan şarkıcı popülerliği sayesinde plak şirketleriyle de anlaşma sağlıyor.

Bir diğer popüler kullanıcısı olan hesap ise Pomeranian cinsi köpeğin sayfası Jiffpom. 20 milyon takipçisi bulunan hesap yayınlanan rapora göre paylaşım başına 100 bin dolar kazanabilir.

TikTok fenomenleri takipçi başına 0,005 dolar kazanılabilir

Yayınlanan raporda 19 yaşındaki Bollywood aktristi Aashika Bhatia’nın da bir sene içerisinde platformdaki en popüler kullanıcı olacağı düşünülüyor. 194 milyon takipçi sayısına ulaşacağı düşünülen genç oyuncunun şuanda 14 milyon takipçisi bulunmakta. Şaka videoları ve şarkı taklitleriyle dikkat çeken ünlü oyuncunun platformdaki popülerliği formatlarının basitliği ile ilişkilendiriliyor. Kolay video tasarımları ve içeriklerin dakikalar içerisinde oluşturulmasının ünlü oyuncunun videolarının dünya çapında izlenmesini sağladığı aktarılıyor.

Yeni başlayanlar adına TikTok rehberi

Pekin merkezli ByteDance’in sahibi olduğu TikTok uygulamasının değeri, 2018 senesinde Japonya’nın en zengin insanı Masayoshi Son’un da yatırımıyla 75 milyar dolara ulaşmıştı. Bu dönemde aktif kullanıcı sayısının 800 milyon olduğu tahmin edilen platformun Twitter ve Snapchat’in toplamından daha fazla aktif kullanıcıya sahip olduğu anlamına geliyor. Günümüzün popüler uygulamalarından SnapChat’ın kurucularından Evan Spiegel’de geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada TikTok’un hayranı olduğunu ve platformun Instagram’ın yerini alacağını dile getirmişti.

Pazarlama ajansı Digitas UK’in strateji ortağı James Whatley Spiegel’le aynı fikirde değil. Markaların, TV ve reklam panoları gibi geleneksel medya araçlarını bırakarak dijital medyaya geçiş yaptığını dile geyiren Whatley, popüler TikTok kullanıcılarının gücünü “TikTok’ta ‘challenge’lar var. Örneğin popüler bir kullanıcıya diyet kola şişesiyle challenge yapması için ücret ödeyebilirsiniz. Kullanıcı bunu yapar yapmaz takipçileri bu videoyu görecek ve buna katılmak isteyecekler. Daha sonra onların kullanıcıları yapmak isteyecek bir anda kendinizi bir viralin içerisinde bulacaksınız.” Sözleriyle açıklıyor.


İlgili uygulamalar
TikTok kontrolü ebeveynlere veriyorTikTok kontrolü ebeveynlere veriyor

PAYLAŞ