Tiktok'tan kullanıcıların uygulama üzerinden alışveriş yapmasına olanak! - Haberler - indir.com

Tiktok'tan kullanıcıların uygulama üzerinden alışveriş yapmasına olanak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 14:15:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olan TikTok, Shopify ile yapmış olduğu anlaşma sayesinde uygulama üzerinden alışverişe izin verecek. Kanada’nın e-ticaret devi olan Shopify, geçtiğimiz Salı günü alışveriş yapanların direkt olarak sosyal medya uygulamasından satın alımlarını gerçekleştirebilmeleri için bir özellik üzerinde çalışmak için TikTok ile ortaklığa gittiklerini açıkladı. Şirket, bir blog gönderisi paylaşarak, TikTok işletme hesabına sahip Shopify tüccarlarının yakında profillerine bir alışveriş sekmesi ekleyebileceğini belirtiyor.

Söz konusu özelliğin pilot sürümü şuan için ABD ve İngiltere’deki kullanıcılar tarafından kullanılabilir oldu. Ancak şirketin önümüzdeki aylarda ek bölgeler için de özelliği aktif hale getirmesi bekleniyor.

Reddit TikTok'a rakip olacak!Reddit TikTok'a rakip olacak!

Shopify ve TikTok ortaklığa gitti

Son dönemde Facebook ve YouTube’un aralarında yer aldığı sosyal medya devlerinin satışlarını artırabilmek için alışveriş özelliklerine büyük geliştirmeler ve yatırımlar yaptığına bakacak olursak, TikTok’un bu hamlesinin sürpriz olmadığını görüyoruz. Şirketler, kullanıcıların sosyal medya aracılığı ile ürünlerini keşfetme ve satın alma yeteneğine dayanan ve 50 milyar dolara yükselmesi beklenen sosyal ticaret endüstisinin bir parçası olmak için rekabet içinde bulunuyor. Araştırma şirketi, eMarketer’e göre ABD’de 2023 yılına kadar yıllık satışlarda 36 milyar dolarlık bir yükseliş bekleniyor.

Shopify başkanı Harley Finkelstein ise “Yaratıcılar içerik, topluluk ve ticaretin kilit önemde olduğu yeni bir girişimcilik türünün yolunu açıyor.” diyerek özelliğin öneminden bahsetmiş. TikTok Küresel İş Çözümleri Başkanı Blake Chandlee ise “Topluluğumuz alışverişi keşif, bağlantı ve eğlenceye dayanan bir deneyime dönüştürerek markaların tüketicilerin dikkatini çekmesi için benzersiz fırsatlar yarattı.”  Diyor.


TikTok Apple Music ve Spotify'a Rakip OlacakTikTok Apple Music ve Spotify'a Rakip Olacak
TikTok artırılmış gerçeklik için kendi stüdyosunu kurmaya hazırlanıyorTikTok artırılmış gerçeklik için kendi stüdyosunu kurmaya hazırlanıyor

PAYLAŞ