TikTok'tan gizlilik ihlali iddialarına karşı açıklama geldi - Haberler - indir.com

TikTok'tan gizlilik ihlali iddialarına karşı açıklama geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-28 14:55:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olma yolunda ilerleyen TikTok’un sahibi olan Çinli şirket ByteDance, geçtiğimiz haftalarda bir güvenlik incelemesine maruz kalmıştı. CFIUS ile başı derde giren TikTok, kullanıcılarına güven vermek adına bir açıklama gerçekleştirdi. TikTok’un kurucusu Çin merkezli ByteDance, piyasadaki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor. Bu sahip olduğu alanı genişletmek ve popülerliğini artırmak için farklı sektörlere de giriş yapan ByteDance, yapay zeka şirketi JukeDeck’i satın almıştı. Bu satın alım sonrasında ise kendi akıllı telefon modelini üretmek için çalışmalara başladı. Ayrıca bazı iddialara göre ise şirketin Spotify’a rakip olması beklenen bir müzik uygulaması üzerinde de çalıştığı söyleniyor.

TikTok’tan Güven Açıklaması Geldi

TikTok üzerinden para kazanmanın yeni yoluTikTok üzerinden para kazanmanın yeni yolu

Şirket bildiğiniz üzere 2017 yılında oldukça popüler olan Musical.ly adlı uygulamayı satın almıştı. Ancak bu uygulama başına dert oldu ve Amerika Birleşik Devletleri Yabancı Yatırım Komitesi tarafında ByteDance şirketini 1 milyar dolarlık bu uygulama satın alımı için onay almadığı noktasında güvenlik incelemesine aldı. Bunun gibi çeşitli suçlamalara maruz olan ByteDance şirketi daha çok kişisel verilerin korunması noktasında kullanıcılarına güven vermek adına bazı açıklamalar yaptı. Komite ile dertte olan ByteDance bu noktada kullanıcılarını düşünmeyi ihmal etmiyor.

Genç kitleye sunmuş olduğu TikTok uygulamasında verileri izinsiz saklamasına yönelik ve satmaya yönelik suçlamaları bulunuyor. ByteDance şirketi ise böyle bir durumun olmadığını kesin bir şekilde söylüyor. Son detaylara göre şirket tarafından kullanıcılara ve komiteye güven vermek adına açıklamalar yaptığı belirtiliyor. TikTok uygulamasında kullanıcı izinleri doğrultusunda alınan verilerin saklandığını ve gizliliğe zarar verecek bir içeriğin tutulmadığı şirket tarafından belirtiliyor. Bu noktada ise her şeyin yolunda olduğunu ve hiçbir verinin herhangi bir Çin yetkilisi tarafından ele geçirilemeyeceğinin altı çiziliyor.


İlgili uygulamalar
Yapay zekada krtik Facebook atılımıYapay zekada krtik Facebook atılımı
Otomatik oynatılan YouTube videoları nasıl devre dışı bırakılır?Otomatik oynatılan YouTube videoları nasıl devre dışı bırakılır?

PAYLAŞ