TikTok'ta native reklam dönemi başlıyor - Haberler - indir.com

TikTok'ta native reklam dönemi başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-17 20:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerin en çok konuşulan uygulamalarından birisi olan TikTok, reklam stratejini değiştiriyor. Native reklam dönemi uygulamada başlıyor. İşte detaylar. 

TikTok videoları paylaşarak ayda 168 bin Dolar kazandı 

TikTok ayda 75 milyon kullanıcı ile rekor kırdı!TikTok ayda 75 milyon kullanıcı ile rekor kırdı!

Geçtiğimiz hafta itibari ile TikTok için yeni reklam modelleri üzerinde çalışıldığı söylenmişti. Yeni gelen detaylar ise haberlerin doğru olduğunu gösterirken 4 farklı reklam modelinin uygulamaya dahil edileceği ifade edildi. Bu konuda en dikkat çeken ise native video reklamları. Türkçe’de daha çok doğal olarak tanımlanan bu doğal reklamlar, TikTok’un reklam gelirlerini arttırma noktasında katkı sağlayacak.

TikTok native reklam için test süreci başladı

Şu anda sadece ABD’de test edilen TikTok native reklamlarda dönüşler inceleniyor. Özel bir bisiklet firmasının reklamı üzerinde gerçekleştirilen native reklamlarda kullanıcılar yine diğer reklamlarda olduğu gibi sponsorlu ifadesini görebiliyor. Bunun yanı sıra reklam ile ilgili ayrıntılara ulaşabilmek adına kullanıcıların daha fazla bilgi al düğmesini takip etmesi de mümkün. Şu andaki sistemde, yönlendirme kullanıcı profiline olsa da ilerleyen dönemlerde uygulama dışına link alınması da mümkün görünüyor. 

iPhone'larda çocukların Tik Tok kullanımı nasıl sınırlandırılır? 

Fakat profil bölümünde dikkat çeken bazı detaylara yer verilmiş durumda. Öyle ki profile giriş yapıldığında kullanıcıların firmanın web sitesine gitmesi için özel bölümler yer alıyor. Böylece kullanıcılar reklamdan profile erişim sağladıktan sonra istediği takdirde web sitesine de geçiş yapabiliyor.

TikTok adına test süreci sıkıntılı geçiyor!

TikTok için yapılan testlerde yeni özelliklerin yanı sıra bazı durumlarda butonların çalışmadığı ya da yönlendirmelerin yapılamadığı dikkat çekiyor. Bazı kullanıcıların hata mesajı aldığı da bildirilirken bu durum, kullanıcılar adına olumsuz yorumlara neden oldu. 

TikTok native reklamları için paylaşılan ekran görüntüleri ise şöyle;

Facebook, TikTok'a alternatif bir uygulama geliştirdi!


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ