Tiktok’ta Çocukları Korumanın 3 Adımı - Haberler - indir.com

Tiktok’ta Çocukları Korumanın 3 Adımı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-19 13:03:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Uygulama

Popüler uygulama Tiktok'un popülerliği ve kullanıcı sayısı gittikçe artıyor. 15 saniyelik video çekme ve yayınlama imkanı tanıyan Tiktok'un Türkiye’de 28 milyon kullanıcıya sahip çocuk kullanıcı sayısı da hayli fazla. Uygulamanın dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı kullanıyor. Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, uygulamayı kontrolsüz biçimde kullanan çocukların için siber zorluğa maruz kalabileceği ve ailelerin bunun önüne geçmesi için uygulama içi 3 güvenlik önerisine dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor. 

Tiktok, Çin merkezli bir şirket. Son zamanların popüler video uygulaması, Çin'de Douyin olarak bilinen ve aylık 300 milyondan fazla aktif kullanıcısı mevcut. Uygulamanın Türkiye'de kullanıcı sayısı ise 28 milyondan fazla. Tiktok, kullanıcılara 15 saniyelik bir videoyu filtreler, çıkartmalar, video hız kontrolleri ve artırılmış gerçeklik animasyonları gibi araçlarla çekebilme imkanı tanıyor. Uygulamanın çocuk kullanıcı sayısı ise oldukça fazla. Çocukların bu tarz uygulamalarda fazlaca istismar ve siber zorbalığa maruz kalabildiğine dikkat çeken Alev Akkoyunlu, TikTok uygulamasını kullanan çocuklarını koruma altına almak isteyen ebeveynlere 3 önemli öneride bulunuyor.

TikTok, yapay zeka hizmeti JukeDeck'i satın aldıTikTok, yapay zeka hizmeti JukeDeck'i satın aldı

TikTok Çocuklar İçin Uygun Mu?

Tiktok'un Apple uygulama mağazasında kullanım yaşı 12+ ve Google Play'de “olgun genç” olarak değerlendirilen TikTok’ta yaş kontrolü gerçekleşmediği için herkes tarafından kullanılıyor. Uygulamada çocukların kendilerini açığa çıkararak hangi paylaşımları yaptıklarına dikkat etmeyerek hareket ettikleri de görülüyor. Çocukların uygulamayı kullanmadan önce ebeveynlerinin onlara ne tür içerik yayınlamanın uygun olup olmadığı hakkında konuşması gerektiğini söyleyen Alev Akkoyunlu, yapmış oldukları paylaşımların silinmediğini ve kullanıcıların rahatlıkla çocuklarla iletişim kurabileceğini söyleyerek ailelerin dikkatli olup bununla birlikte önlem almasını söyledi.

TikTok Kullanan Çocuklarınızı Nasıl Güvende Tutabilirsiniz?

Tiktok uygulaması doğru şekilde kullanıldığında eğlenceli ve eğitici olan yaratıcı olsa da ebeveynlerin çocuklarını korumak için uygulamada bulunan güvenlik özelliklerini kullanması gerekiyor. Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, uygulamayı kullanan çocukların zarar görmemesi için ebeveynlere 3 uygulama içi güvenlik önerisinde bulunuyor.

1. Uygulama içerisinde bulunan “Dijital refah” özelliği, uygulamanın günde iki saat kullanılabilmesini sağlıyor. Uygulamanın daha uzun süren kullanılabilmesi için ebeveynlerinin oluşturduğu şifre isteniyor.

2. Uygulamanın içinde "Kısıtlı Mod" seçeneği etkinleştirildiğinde ise uygulamanın içinde görmek istemediğimiz uygunsuz içeriklerin engelleyebilir veya filtreleyebilirsiniz.

3. Hesap özelliğini "Özel" olarak ayarladığınızda ise çocuklar için en iyi kısıtlamayı getirebilirsiniz. Bu özellik kullanıcının yarattığı videoları içerik  içerik oluşturucu tarafından görülebilir hale getiriyor. Özel hesaba sahip kullanıcı için diğer kullanıcıların takip isteklerini onaylayabilir veya reddedebilir hale getiriyor. Bunun yanı sıra yabancı kullanıcılardan gelebilecek olan mesajları engelleyerek sadece takipçilerle sınırlayabilir duruma getiriyor.


TikTok telefon üretecekTikTok telefon üretecek
TikTok uygulamasının karanlık yüzüTikTok uygulamasının karanlık yüzü

PAYLAŞ