TikTok’ta 1,5 Milyar kişiyi etkileyebilecek güvenlik açığı - Haberler - indir.com

TikTok’ta 1,5 Milyar kişiyi etkileyebilecek güvenlik açığı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-09 14:20:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kısa süre içerisinde dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olarak karşımıza çıkan TikTok, yine gündem de başarılı olmayı başardı. Şöyle ki sosyal medya uygulamaları zaman zaman bilgisayar konsollar ile sorun yaşatıyor. Bu daha önce de dile getirilen bir durumdu. Dünya çapında 5 dilde kullanılan ve aynı zamanda 150'den fazla pazarda bulunan ve hatta geçiğimiz yılında en çok indirilen mobil uygulamalarından biri olarak adından söz ettiren TikTok'ta, 1,5 milyar kişiyi oldukça yakından ilgilendiren bir güvenlik açığı tespit edildi. 

Checkpoint Research adlı siber güvenlik araştırma sitesi, TikTok üzerinde çalışmalar yaparak ortaya çeşitli veriler attı. Bu veriler içerisinde TikTok uygulamasının içerdiği potansiyel riskler ile ilgili bilgilerin yer aldığı bir makale yayınlandı. Makalede yer alan bilgilere göre uygulama içerisinde ortaya çıkarılan güvenlik açıklarının, korsanlarının hesaplara ulaşım sağlayarak mevcut içeriklerini değiştirmesine, videoları silmesine, yetkisiz videolar yükleyebilmesine, gizli videoları herkese açık hale getirmeye ve aynı zamanda özel e-posta adresleri gibi hesaba kaydedilen kişisel bilgileri ortaya çıkarmasına neden olacağı dile getirildi. 

TikTok, merkezini Çin dışına taşımayı planlıyorTikTok, merkezini Çin dışına taşımayı planlıyor

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre site, TikTok geliştiricilerini keşfedilen bu güvenlik açıkları ile beraber bilgilendirerek kullanıcıların uygulamayı güvenle kullanmaya devam edebilmelerini sağlamak adına izlenebilecek çözüm yollarını da paylaştı. Halihazırda gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan TikTok, milyonlarca kullanıcı tarafından indiriliyor. Fakat zaman zaman çeşitli skandallar ile gündeme gelen bu popüler sosyal medya platformu yine bir kişisel güvenlik sorunu ile karşımıza çıkıyor. 

TikTok'da bir sorun daha ortadan kaldırıldı

TikTok, en çok indirilen uygulamalardan biri olmasına rağmen birçok sorunla da anılıyor. Yine bir güvenlik açığı ile gündeme gelen TiktTok'un geliştirici şirketinden konu ile ilgili açıklama hiç de geç kalmadı. Kullanıcılarının kişisel verilerini özenle korumak adına dikkatli çalıştıklarını dile getiren TikTok, dünya çapındaki araştırmacılarını da bundan sonraki güvenlik açıklarını da tespit etmede yardıma çağırdı. 

Konu ile ilgili kesin açıklamada bulunan şirket son olarak yapılan güncelleme ile beraber söz konusu bu güvenlik sorununu tamamen ortadan kaldırıldığını aktardı. Kullanıcıların, bu güvenlik sorunu ile karşı karşıya gelmemeleri için bir an önce son güncellemeyi yaparak yaşanan sorunu ortadan kaldırmaları gerekiyor. Kısa süre içerisinde hızla büyüme kat eden ve siber korsanların hedefi haline gelen şirketin daha önce de kullanıcılara ait olan kişisel verilerini Çin hükumetiyle paylaştığı iddia etmişti fakat bu iddialar şirket tarafından kabul görmemişti. Her yaptığı ile adeta tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran TikTok'un veri güvenliği konusunda da bundan sonraki tutumu heyecanla bekleniyor. 

 

 


İlgili uygulamalar
ByteDance'den TikTok hisselerinin satışıyla ilgili resmi açıklama!ByteDance'den TikTok hisselerinin satışıyla ilgili resmi açıklama!
TikTok yetenek avını başlattıTikTok yetenek avını başlattı
Yayınlanan ilk Tiktok şeffaflık raporu merak uyandırdıYayınlanan ilk Tiktok şeffaflık raporu merak uyandırdı

PAYLAŞ