TikTok’a popüler bir özellik geliyor - Haberler - indir.com

TikTok’a popüler bir özellik geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 12:15:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Aylık 700 milyon kullanıcı sayısına sahip olan TikTok, sosyal medya platformlarında kullanılan oldukça popüler bir özelliği test etmeye başladığının bilgisini verdi. 

Aylık 700 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olan TikTok, yeni bir özelliğe sahip olmak için çalışmalarına devam ediyor. 15 saniyelik video konsepti ile kısa bir süre içerisinde büyük kitlelere hitap etmeyi başaran uygulama, yıllardır bu alanda yer alan platformları da geride bırakmayı başarıyor. Aynı zamanda içerisinde elde etmiş olduğu başarılarla YouTube, gibi rakip sosyal medya uygulamalarına da ilham vermeyi başaran TikTok, bu sefer durumu tersine çevirerek yıllardır neredeyse sosyal medya platformlarında sevilerek kullanılan popüler bir özelliği test etmeye başladığının bilgisini verdi. 

TikTok video süreleri uzatılıyorTikTok video süreleri uzatılıyor

TikTok, hikayelere benzer bir özellik üzerinde çalışıyor

Geçtiğimiz haftalar içerisinde YouTube’un TikTok benzeri Shorts özelliğini açıklamasının ardından bir kez daha gündemde yerini alan platform, uzun yıllardır. Intagram ve Snapchat gibi uygulamalarda başarı ile kullanılan hikayelere benzer bir özelliği test etmeye başladı. Popüler sosyal medya danışmanı olarak hizmet veren Matt Navarra tarafından aktarılan bu yenilik, rakip olan uygulamaların kullanmış olduğu hikayeler özelliği ile benzer seçeneklere sahiptir. Basit bir şekilde "TikTok Hikayeler" şeklinde adlandırılan bu özellik, tıpkı Snapchat ve Instagram'da olduğu üzere kullanıcının gönderileri 24 saat boyunca yayınlanacak bir şekilde paylaşmasına izin veriyor.

Aynı zaman içerinde  diğer uygulamalarda da kullanılan kaydırma çubuğu ile beraber hikayeler arasındaki geçiş daha da kolay olacaktır. Bunun yanı sıra paylaşılan hikayelere yorum yapma ve eleştiri yapmak da mümkün olacak. Bu özelliği kişilerin takipçileri ile etkileşiminde yeni bir yol olarak tanımlayan TikTok, uygulamanın altyapısı gereği hikayelerde sadece video içeriklerinin paylaşılmasına izin verecek. Şu an için test aşamasında olduğu dile getirilen TikTok hikayeler özelliği herhangi bir sıkıntı olmaması halinde gelecekteki aylar içerisinde tüm kullanıcıların beğenisine sunulacak. 

 


TikTok'un yapay zeka algoritması satışa çıktıTikTok'un yapay zeka algoritması satışa çıktı
TikTok içerik üreticilerine yeni para kazanma yöntemleri sunacakTikTok içerik üreticilerine yeni para kazanma yöntemleri sunacak
TikTok iş arayanlar için özgeçmiş özelliğini sunuyorTikTok iş arayanlar için özgeçmiş özelliğini sunuyor

PAYLAŞ