TikTok, zayıflama ve oruç uygulamaları reklamlarını yasaklıyor - Haberler - indir.com

TikTok, zayıflama ve oruç uygulamaları reklamlarını yasaklıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 18:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Skandalları ile gündemden düşmek bilmeyen TikTok, şimdi ise “zarrlı yada olumsuz bir vücut imajını teşvik eden” reklamlara yönelik yeni bir politika sunmaya başlıyor. Uygulamanın bu yeni kuralları, şirketlerin oruç uygulamaları ve zayıflama takviyeleri reklamını yapmasını yasaklıyor. Reklam verenler için ayrıca, kilo verme reklamlarının da uygulamada yayınlamaya devam edebilecekleri yeni ve daha katı kısıtlamalara uymak zorunda olacaklar. Bu noktada kilo yönetimi ürünlerini gösteren reklamlar, 18 yaş altındaki kullanıcıları hedefleyemeyecek. Popüler sosyal medya platformu TikTok, kullanıcılarını doğrudan uygulama içinden sunulan kaynaklara yönlendirmek için Ulusal Yeme Bozuklukları Derneği ile bir ortaklık yapıyor.

Ortaklığı bir yönünde TikTok’un insanları kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından işaretlenen konuları ve TikTok’un insanları kar amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından işaretlenen konuları ile hashtag’leri aradıklarında NEDA yardım hattına yönlendirilmesi olacak.

Instagram, Reels’i TikTok’a alışmış kişiler için daha kullanışlı hale getirmeye çalışıyorInstagram, Reels’i TikTok’a alışmış kişiler için daha kullanışlı hale getirmeye çalışıyor

TikTok’tan yeni reklam politikası hamlesi

Şirket bu noktada “Toplum olarak “body shaming” ile hem bireysel hem de kültürel zorluklar ortaya çıkarıyoruz. İnternetin kontrol edilmediği takdirde bu tür sorunları daha da kötüleştirme riski taşıdığını biliyoruz” dedi. Ayrıca sözlerini “Bu nedenle, kapsayıcı – ve vücut açısından olumlu – bir ortamı desteklerken topluluğumuzu zararlı içerik ve davranışlardan korumak için çalışmaya odaklandık.” Diyerek bitirdi. Doğru yönde atılmış bir adım olmak ile beraber sağlıksız beslenmeyi teşvik eden reklamlar, TikTok’un vücut imajı sorununu yalnızca bir kısmı oluyor. Bu kapsamda bir de içeriği yayınlayan TikTok kullanıcıları sorunu bulunuyor. Uygulamanın topluluk kuralları “sağlık sorunlarına neden olabilecek yeme alışkanlıklarını teşvik eden” videoları zaten kaldırıyor.

Ancak bu kurallara rağmen platformda benzer sayısız video yer alabiliyor. TikToK’un otomatik olarak düzenlenen “Sizin İçin” algoritması da yer alıyor. Bu yılın başında BuzzFeed News, uygulamasının insanları sağlıksız yeme ve kilo verme alışkanlıklarını ana sayfadaki “Sizin İçin” aracılığı ile nasıl maruz bıraktığını açıklamıştı. TİkTok ise insanların benzer içerikleri Sizin İçin sekmesinde görünmesini engellemek adına bir videoya uzun süre basabileceklerini ve gösterme seçeneği ile bu tür sorunu çözmeyi hedefliyor. Bakalım TikTok bu gibi yeni reklam ve politika hamleleri ile nasıl bir sonuç alacak göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Türkiye’de en çok takip edilen 15 TikTok fenomeniTürkiye’de en çok takip edilen 15 TikTok fenomeni
TikTok şeffaflık raporunda 104 milyon videonun kaldırıldığını açıkladıTikTok şeffaflık raporunda 104 milyon videonun kaldırıldığını açıkladı

PAYLAŞ