TikTok yine güvenlik açığı ile gündemde! Güvenlik sağlamak ne kadar zor? - Haberler - indir.com

TikTok yine güvenlik açığı ile gündemde! Güvenlik sağlamak ne kadar zor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-10 12:50:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Hem dünyada hem de ülkemiz genelinde oldukça popüler bir kullanıcı sayısına sahip olan TikTok’un kullanıcı sayısı artmaya devam ediyor. Sosyal medya uygulamaları arasında son dönemde çok iyi bir yükseliş yakalayan TikTok, bu yükselişini sürdürmeyi hedefliyor. Kullanıcıların çekmiş olduğu TikTok içerikleri internet ortamında büyük bir ilgi görürken, şimdi ise bu uygulama bambaşka bir konudan ötürü gündem geldi. TikTok’un güvenlik açığı ile kullanıcılara gelen bağlantıların tehlikeli olabileceği ortaya çıktı. Siber güvenlik araştırmaları yapan Check Point Research tarafından TikTok hakkında bazı açıklamalar yapıldı. Güvenlik araştırma şirketi, TikTok kullanıcılarına gelen SMS’te yer alan bağlantı ile kötü niyetli kişilerin TikTok hesaplarına erişebileceklerini belirtti. Bu erişim işle beraber kullanıcıların TikTok hesaplarında sadece bazı bölümlerine erişim sağlanabiliyor.

TikTok güvenlik açığı ile gündeme geldi

Yayınlanan ilk Tiktok şeffaflık raporu merak uyandırdıYayınlanan ilk Tiktok şeffaflık raporu merak uyandırdı

Kullanıcılar gelen bu SMS bağlantısına tıkladıkları zaman kötü niyetli kişiler hesaplarına erişebiliyorlar. Bu erişim özel bilgileri içermese de kullanıcıların paylaşım içeriklerini tehlikeye sokabiliyor. Buna göre kötü niyetli kişiler hesaptaki videoları değiştirme, yayınlama ve silme gibi durumlar gerçekleştirebiliyorlar. Özel bilgiler ortaya çıkmasa bile yüksek izlenme ve takipçiye sahip olan TikTok hesapları bu noktada bir tehlikeye maruz kalıyor diyebiliriz. TikTok ise uygulamasında olan açık hakkında bir açıklama yaptı.

Güvenlik araştırması şirketinden gelen bilgiler doğrultusunda sorunu çözdüklerini belirttiler. Ayrıca güvenliği sağlamak için daha fazla çalıştıklarını da belirtiyorlar. Diğer yandan güvenlik şirketinin de bu sorunu çözüldüğünü kabul ettiğini belirtiyor. TikTok bu durumda diğer güvenlik şirketlerinin de teşvik etmesi gerektiğinin altını çiziyor. TikTok uygulaması kısa süre içerisinde 1.5 milyar kullanıcıya erişen dev bir sosyal medya platformu olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Kullanıcı ve veri rakamları oldukça geniş olan platform bu noktada kötü niyetli kişilerin saldırmış olduğu servislerden birisi oluyor.


ABD ordusunun birimleri TikTok'u yasaklamaya devam ediyorABD ordusunun birimleri TikTok'u yasaklamaya devam ediyor
TikTok’ta 1,5 Milyar kişiyi etkileyebilecek güvenlik açığıTikTok’ta 1,5 Milyar kişiyi etkileyebilecek güvenlik açığı

PAYLAŞ