TikTok yeni bir özelliği test ediyor - Haberler - indir.com

TikTok yeni bir özelliği test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-03 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Şu ana kadar en fazla 1 dakikalık videolara izin veren TikTok için adeta bir devi kapanıyor. Konu hakkında gelen haberler platformun 3 dakikalık videoları test etmeye başladığı yönünde. Musically ve şimdi de TikTok platformunun önemli özelliklerinden biri, platformda yer alan videoların kısa ve öz olmasıdır. Çeşitli mecralarda dolaşan iddiaların doğruluk payı varsa platformun bu özelliğinin yakın zaman içerisinde değişim gösterdiğine şahit olabiliriz. TikTok, 3 dakikalık videolar üzerinde test aşamasında başladı. 

Söz konusu bu yeni özellikle beraber isteyen içerik üreticileri 3 dakikaya kadar video çekebilecekler. Sosyal medya danışmanlığı yapan Matt Navara'nın ekran görüntülerini paylaşmış olduğu bu özellik şu an için erken erişimde bulunuyor. 

TikTok 2021 senesinde 1 milyar kullanıcıyı aşabilirTikTok 2021 senesinde 1 milyar kullanıcıyı aşabilir

Bu özellikle bir dakikalık sınır aşılabilir

Şu anda TikTok platformunda yer alan kullanıcı sayısından ve hesap durumundan bağımsız olarak videoların süresi bir dakika ile sınırlı olacak durumdadır. Bu da Vine videolarından daha uzun ancak birçoğu YouTube içeriğinden daha kısa videolar ile platforma başarı getirmişti. Söz konusu bu kısa videolar, videoların konsantre yapısı, yaratıcı içerikler oldukça popüler olsa da TikTok, her geçen gün çeşitli yenilikler üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Aslında söz konusu bu değişiklikler bir nevi YouTube platformunun gerçekleştirmiş olduğu değişimin bir benzeri olacağı yönündedir. 

bundan önce YouTube platformu da maksimum 10 dakikalık videolar için izin veriyordu. Daha sonra ise platformun politikasındaki değişiklikler çok daha uzun içeriklerin yüklenebilmesini mümkün hale getirdi. Üç dakikalık olan bu süre, daha uzun içerikler ile daha fazla içerik dırsatı anlamına da geliyor. 

Sosyal medya platformlarında değişiklikler yapılıyor

Son yıllar içerisinde değişim gösteren tek sosyal medya platformu da TikTok değildir. Hemen hemen her platformda yer alan hikayeler özelliğini bir kenara bırakırsak, Twitter platformunda da karakter sınırı 140 karakterden 280 karaktere kadar artmış durumdadır. İlk etapta bu özellik tepki görüyor olsa da insanlar kısa süre içerisinde alışmış gözüküyor. 

TikTok platformunun da en tamamlayıcı özelliklerinden biri kısa videolar olsa da platformun kararı o kadar da şaşırtıcı olarak algılanmadı. Sonuç itibariyle Reels gibi özellikler de TikTok platformunun alanındaki rekabetin artmasına neden oluyor. Haliyle ise firma da rakipleri gibi pazar payını büyütebilmek için çaba gösteriyor.


İlgili uygulamalar
TikTok uygulama güvenliğini arttırıyorTikTok uygulama güvenliğini arttırıyor
SnapChat için TikTok benzeri bir özellik yoldaSnapChat için TikTok benzeri bir özellik yolda
TikTok Trump'ın yasağına karşı zaman kazandıTikTok Trump'ın yasağına karşı zaman kazandı

PAYLAŞ