TikTok yasağı hakkında yeni gelişmeler - Haberler - indir.com

TikTok yasağı hakkında yeni gelişmeler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-08 10:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bilindiği üzere ByteDance şirketine ait olan popüler platform TikTok için ulusal güvenlik gerekçesi gösterilerek Trump hükumeti tarafından yasaklama çalışması güdülmüştü. Bu süre zarfından TikTok platformunun Çin dışında bir firmaya satılması için süre tanınmış, başta Oracle olmak üzere birçok firma uygulamaya talip olmuştur. Fakat TikTok yasağı ile son sözü söyleyecek olan nihai duruşma, seçimlerden 1 gün sonrasına, 4 Kasım’a kaldı. Bu da olası Bir Trump mağlubiyetinin söz konusu yasağı devre dışı bırakabileceği konusunu beraberinde getirdi.

TikTok'un kaderini belirleyecek karar seçim sonrasında kaldı

ABD Başkanı Trump, Ağustos ayında Çin merkezli byteDance firmasına ait olan TikTok ile ilgili herhangi bir Amerikalı firmaya satılmaması halinde uygulamayı engelleme yolundaki planları açıklamıştı. Birçok kez farklı gelişmeler nedeniyle uzatılan yasağın yürürlüğe girmesi için ise son olarak 12 Kasım tarihi belirlendi. Fakat 4 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan son duruşmanın ardından yeni gelişmeler yaşanabilir. Zira konuyla ilgili olarak karar verecek olan yargıç, uygulamanın Google Play Store ve Apple Store’dan kaldırılmasını şimdilik engellemiş bulunuyor.

Türkiye’de en çok takip edilen 15 TikTok fenomeniTürkiye’de en çok takip edilen 15 TikTok fenomeni

BBC tarafından yapılan konuyla ilgili haberlere göre söz konusu yasakla ilgili kararında Yargıç Carl Nichols, uygulamanın ulusal güvenliğe tehdit olmasına yönelik kanıtların bulunmasına rağmen TikTok’un risk oluşturma ihtimalinin göz ardı edilebilecek kadar düşük olduğunu dile getirilmişti. Bir diğer yandan ise Başkan Trump, Amerika'da milyonlarca kullanıcısı bulunan uygulamanın sadece Oracle ve Walmart'ın eline geçmesi durumunda varlığına devam edebileceğini dile getirdi. Geliştirici şirket konuyla ilgili Pekin'in kendilerine yönelik veri erişimini istediğinde bulunduğu iddialarını daha önce birçok kez reddetmişti. Tüm bunlara ek olarak Çin hükumetinin ByteDance’ın hisselerini yabancı firmalara satmasını engellemek gibi bir kozu da bulunuyor. TikTok'un kaderinin belirleneceği kararın seçimden sonraya kalması konu hakkında daha da merak uyandırdı. Net cevaplar için biraz daha beklemek gerekecek. 


İlgili uygulamalar
TikTok şeffaflık raporunda 104 milyon videonun kaldırıldığını açıkladıTikTok şeffaflık raporunda 104 milyon videonun kaldırıldığını açıkladı
Bir kez daha TikTok güvenlik zafiyeti ile gündemdeBir kez daha TikTok güvenlik zafiyeti ile gündemde
TikTok yasağı askıya alındıTikTok yasağı askıya alındı

PAYLAŞ