TikTok Yaş Engeli Karşısında Büyük Sıkıntı Yaşıyor - Haberler - indir.com

TikTok Yaş Engeli Karşısında Büyük Sıkıntı Yaşıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-05 17:25:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyaca popüler video paylaşım platformu olarak aramıza katılan TikTok, piyasaya girdiği günden itibaren ortalığı kasıp kavurdu. Büyük küçük demeden herkesi etkisi altına almayı başaran TikTok yaş sınırlaması ile karşı karşıya kaldı. FTC tarafından açılan bir dava ile uyarılan TikTok, CORPA yani Çocukların Çevrimiçi Gizliliklerini Koruma Anlaşması gereğince kanunları çiğnediği yönünde ciddi miktarda bir para cezası ile karşı karşıya kalmıştı. CORPA hükümleri doğrultusunda hareket etmesi gereken kurum, köklü değişikliklere giderek çocuk üyelerinin gizliliğini koruma altına alma konusunda ciddi çalışmalara imza attı. Her yaştan kullanıcının eğlence merkezi haline gelen TikTok çocuklar için gerekli olan adımları atmaya karar verdi. 

Yapılan değişiklikler arasında, artık 13 yaş altında olan TikTok kullanıcıları platform üzerinde herhangi bir paylaşımda bulunamayacak. TikTok kullanıcılarına yaş aralıklarına göre farklı kullanım deneyimleri sunmak durumunda kaldı. Platform üzerinde video paylaşmak isteyen kullanıcılar yaş kriterlerini geçmemesi gerekiyor. Yani şöyle ki kullanıcılar 13 yaş üzerinde olduklarını sisteme doğrulamaları gerekecek. Bunu da kendi yaş doğrulama sistemi ile yapacak. Fakat elde edilen bilgilere bakıldığı taktirde TikTok'un yaş kriterini doğrulama konusunda kullandığı sistem kusursuz olmaktan bir hayli uzak gibi gözüküyor. Yapılan araştırmalara göre 13 yaşından büyük olan birçok kullanıcı, hesaplarının herhangi bir yaş sınırı gibi sorunu olmaması halinde dahi silindiğini ortaya çıkardı. 

1 Milyar İndirilen TikTok, Facebook İle Yarışıyor1 Milyar İndirilen TikTok, Facebook İle Yarışıyor

Yaş Doğrulama Sistemi Yeterli Değil

TikTok kullanıcılarından 15 yaşındaki Paige adlı kişi, BuzzFeed News'e konuşarak kendi hesabını kurarken içinde bulunduğu durumun sorun çıkarmayacağını düşünerek, doğum tarihini varsayılan seçenek olan aynı günün tarihi olarak ayarladığını ve bunu daha sonra uygulamanın çalışma prensibi sebebiyle değiştiremediğini ardından da hesabının yeni güvenlik sistemi sebebiyle otomatik olarak silindiğini dile getirdi. Paige, daha önceki paylaşımlarını kurtarmış olsa da yaklaşık 17.000 hayranını hesabının silinmesi sebebiyle kaybetti. Gelen yenilik ile TikTok kullanıcıları hesap açarken doğum tarihlerini olduğu gibi girmelerine dikkat etmesi gerektirdiğini ortaya çıkardı. TikTok kullanıcıları yaş kriterinin gelmesi halinde birçok kullanıcısının hesabını sildi. Üstelik kullanıcılar da bu durum karşısında mağdur oldular. İçeriklerini ve takipçilerini kaybettiler. Bu son derece prestij kaybı yaratacak bir durum. 

Yaşanan kötü durumlar karşısında yapılan değişiklikleri oldukça yanlış bir şekilde uygulamaya koyan TikTok, birçok sosyal medya üzerinde de gündem oldu. Bu sebeple Twitter üzerinden açıklama yapmak durumunda kalan TikTok, farklı bir doğum tarihi ile hesap oluşturan kullanıcıların gerçek doğum tarihlerini kimlik bilgileri doğrultusunda "Bir Sorun Bildir" formu üzerinden kendilerine gönderme yönünde yardımcı olacaklarını bildirdi. Tüm bunlara karşılık olarak bu şekilde yaşları hakkında doğru bilgi vermeyen kullanıcıların önüne geçmeye çalışan TikTok platformunun hesaba katmadığı bir durum söz konusudur. Bu sorunda etkilenmemesi gereken birçok TikTok kullanıcısı da aynı durun karşısında mağdur oldu. Bu sebeple destek sayfasına ulaşım sağlayan birçok kullanıcıya ise herhangi bir geri dönüş sağlanmadı. 

 

 


TikTok'ta native reklam dönemi başlıyorTikTok'ta native reklam dönemi başlıyor
TikTok ayda 75 milyon kullanıcı ile rekor kırdı!TikTok ayda 75 milyon kullanıcı ile rekor kırdı!
TikTok videoları paylaşarak ayda 168 bin Dolar kazandıTikTok videoları paylaşarak ayda 168 bin Dolar kazandı

PAYLAŞ