TikTok, yanıltıcı içeriklere karşı yeni özellik geliştiriyor - Haberler - indir.com

TikTok, yanıltıcı içeriklere karşı yeni özellik geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-20 21:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, gündem de pek çok konuyla yer alıyor. Gerek yasaklanması, gerek platformda paylaşılan içerikler gerekse yeni getiren özellikler ile beraber TikTok sosyal medyanın göbeğinde yer alıyor. Bu noktada ise yanıltıcı içerikler de söz konusu platformda yerini üst sıralarda almayı başarıyor. Durum böyle olunca da TiKTok yanıltıcı içerikler için eni bir düzenleme yapmaya karar verdi ve bu konu hakkında çalışmalarına da başladı. 

TikTok yanıltıcı içerikler üzerinde çalışma yapıyor

TikTok platformunun yükselişi, onu pek çok yanlış bilginin merkez üssü haline getirdi. Bu nedenle eleştiri oklarının hedefinde olan platformunda karşısında pek çok kişi toplanmış oldu. Facebook ve diğer sosyal medya platformlarının bu konuda benzer problemleri olmasına rağmen, TikTok diğerlerine göre daha çok eleştiri alıyor. Politikalar konusunda kötü şöhretini değiştirmek isteyen TikTok, yanıltıcı içerikleri kullanıcılara duyurulacak bir etiketleme özelliği üzerinde çalışmalar yapıyor. TikTok yanıltıcı içerikler için harekete geçiyor.

TikTok, zayıflama ve oruç uygulamaları reklamlarını yasaklıyorTikTok, zayıflama ve oruç uygulamaları reklamlarını yasaklıyor

TikTok, yanlış veya yanıltıcı bilgiler içeren videolara uyarı etiketleri ekleyerek aslında haber kaynağı olarak TikTok’u kullanan kişilerin yanlış bilgilenmesinin önüne geçmek istiyor. Bunun yanında hatırlatmak gerekirse TikTok, bazı ülkelerde yasaklanma ile karşı karşıya. Bir süredir Pakistan’da yasaklı olan TikTok, 11 günün ardından tekrar ülkede kullanıma açıldı. ABD’de benzer bir yasak uzun süredir karşı karşıya kalma konusunda gündem olan TikTok, popülerliğini artırmaya devam ederse bu gibi sorunlar yaşamaya devam edecek gibi duruyor.


İlgili uygulamalar
TikTok yasağı askıya alındıTikTok yasağı askıya alındı
Bir haber ajansı ilk kez TikTok ile iş birliği yapıyorBir haber ajansı ilk kez TikTok ile iş birliği yapıyor
TikTok yasağı hakkında yeni gelişmelerTikTok yasağı hakkında yeni gelişmeler

PAYLAŞ