TikTok video süreleri uzatılıyor - Haberler - indir.com

TikTok video süreleri uzatılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-02 11:30:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Kısa videolar ile popülerlik yakalayan TikTok, video sürelerini uzatma kararı aldı. Platformda yeni bir dönem başlıyor.

Dünyanın en popüler video uygulamalarından birisi olan TikTok, milyonlarca kullanıcısıyla her gün yoğun bir trafik alıyor. Uygulama piyasaya çıktığı ilk günden itibaren kısa videoları ile üne kavuşmuş olsa da rakiplerinin geliştirdiği yeni servislere karşılık olarak video sürelerinin uzatılacağı belirtildi. 2020 yılının son ayları itibarı ile başlayan uzun video testlerinde, büyük bir aşama kaydeden TikTok kısa süre içerisinde yeni özelliği tüm kullanıcılara sunacak. Yapılan açıklamalarda önümüzdeki birkaç hafta içerisinde mevcut yeniliğin kullanılacağı belirtilirken, videolar 3 dakikaya kadar uzatılabilecek.

YouTube Shorts, Instagram Reels ve Snapchat’te videolar için getirilen yenilikler, TikTok’u da bu konuda tetiklemiş durumda. Video üzerinden yapılabilecek eğlenceli içeriklere uygun bir ortam sunabilmek ve rakiplerin yaptığı yeniliklerin gerisinde kalmamak için geliştirilen yeni özellik ile birlikte platformda daha eğitici videolar ve özel çalışmalara artık yer verilmesi mümkün.

TikTok yeni uzun video özelliği nasıl kullanılacak?

TikTok’ta uzun video kullanmak isteyen kullanıcıların yapması gereken tek işlem uygulama için gelen bildirimin ardından video çekmek. Resmi açıklamalara göre özelliği kullanabilecek kullanıcılara konu ile ilgili bildirim gönderilecek. Bildirim alındıktan sonra ise herhangi bir ek işlem yapılmaya gerek kalmadan kullanıcılar online olarak uzun videolar çekmeye başlayabilecek. Maksimum 3 dakikaya kadar uzatılabilecek olan videolar ile birlikte platformda daha bilgilendirici içeriklerin yer alması ve kullanıcıların süre sınırına daha az takılarak özgün bir şekilde içerik oluşturması bekleniyor.

Altyazı özelliği de tanıtılmıştı

Son dönemlerde içerikler için özel bir programı takip eden TikTok, 2021 yılının Nisan ayı itibarıyla içeriklerin daha fazla kişi tarafından takip edilebilmesi adına altyazı özelliğini kullanıma sunmuştu. Otomatik olarak oluşturulan altyazılar ile farklı dillerdeki içeriklerin de takip edilmesini hedefleyen TikTok, uygulamadaki dil sınırını bu yeni özelliği ile aşmaya çalışmıştı. Getirilen yeni uzun video desteği ile birlikte uygulama kullanım oranlarında artış yaşanması bekleniyor.

Yeni özellik önümüzdeki haftalar itibarıyla kademeli bir şekilde tüm TikTok kullanıcılarına sunulacak.





PAYLAŞ