TikTok veri ihlalleri sonrasındaki zararı şirketi etkileyecek - Haberler - indir.com

TikTok veri ihlalleri sonrasındaki zararı şirketi etkileyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-06 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan TikTok, dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmaya devam ediyor. TikTok hakkında son dönemde atılan iddiaların ardından şirket büyük bir zarara uğradı. Buna göre uygulama Hindistan’da yasaklanması sonrasında şu ana kadar 6 milyar dolar gibi bir zarar etti. Geçtiğimiz günlerde popüler sosyal medya servisi TikTok hakkında oldukça çarpıcı bir gerçek ortaya çıkmıştı. Buna göre bir Reddit kullanıcısının platformda yapmış olduğu bir paylaşım içeriğinde TikTok’un kullanıcıların hakkında elde edeceği her veriyi Çin hükümetine sattığı iddia edildi.

Bu olay sonrasında milyonlarca kullanıcı TikTok uygulamasına tepki göstermiş ve uygulamayı sileceklerini belirtmişlerdi. Bununla beraber birçok ülkede yayınlanan haberlerin başlığında kullanıcıların TikTok’un hemen silinmesi gerektiği belirtildi.

Hindistan, TikTok dahil 59 uygulamaya yasakladıHindistan, TikTok dahil 59 uygulamaya yasakladı

TikTok büyük zararlar etti

TikTok iddialarının en büyük tepki gördüğü ülkelerden birisi de Hindistan oldu. Çin tarafından yönetilen bazı medya kuruluşlarının haber içeriklerine göre TikTok sahibi olan ByteDance şirket, Hindistanlı kullanıcılar için bugüne kadar 1 milyar dolarlık yatırım yaptı. Ancak iddialar ile yüzleşen şirket, bunun sonucu olarak Hindistan’da 6 milyar dolara kadar zarar ile karşı karşıya kaldı. Ancak bu durum sadece görünen ufak bir kısımdı. Buna göre Hindistan, geçtiğimiz günlerde TikTok’u ülke içerisinde tamamen yasakladı. TikTok kullanmak isteyen kullanıcılar artık TikTok’u kullanamaz oldu. Bununla beraber ise TikTok’un karşılaşmış olduğu zarar da bir hayli yükseldi.

Geçtiğimiz hafta Hindistan’daki TikTok olayı için savunma açıklaması yapan ByteDance CEO’su Kevin Mayer, Hindistan hükümetine güven vermek adına Çin hükümetinin Hintli kullanıcıların TikTok verileri için bize hiçbir talepte bulunmadığını teyit edebilirim” ifadesini kullanmıştı. Bununla birlikte Mayer, “Gelecekte böyle bir talep alırsak bu talebe uymayacağız” dedi. Bakalım TikTok’un bu gidişatı nasıl ilerleyecek göreceğiz.


TikTok dört sene içinde dünyanın en değerli markalarından biri olduTikTok dört sene içinde dünyanın en değerli markalarından biri oldu
Kişisel Verileri Koruma Kurulu, TikTok hakkında inceleme başlattıKişisel Verileri Koruma Kurulu, TikTok hakkında inceleme başlattı

PAYLAŞ