TikTok ve YouTube birleşiyor - Haberler - indir.com

TikTok ve YouTube birleşiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-23 09:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Sosyal medyanın en hızlı büyüyen uygulamaları arasında yer alan TikTok bazı YouTube özelliklerini kendine entegre edecek.

Günden güne güncellenen uygulamalar arasında yer alan TikTok, yeni güncellemeyle popüler YouTube özelliklerini bünyesine entegre edecek. Sosyal medya uygulamalarıyla ilgili isabetli sızıntılarıyla tanınan Alessandro Paluzzi'nin attığı tweetlere göre TikTok’a YouTube'un en çok kullanılan iki özelliği geliyor.

TikTok'un yayımcı şirketi ByteDance ABD'ye 92 milyon dolar tazminat ödeyecekTikTok'un yayımcı şirketi ByteDance ABD'ye 92 milyon dolar tazminat ödeyecek

İlk olarak 2016 senesinde kullanıma sunulan TikTok bugün dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri. Bunu değişken kullanıcı alışkanlıklarını takip etmeye borçlu olduğunu söyleyebileceğimiz uygulama içerik üreticilerinin kısa videolarla yeteneklerini başkalarına aktarmalarına ve kazanç sağlamalarına imkan sunuyor.

TikTok'a yeni özellikler geliyor

Paluzzi'nin attığı tweetlere göre TikTok yakın bir zamanda kullanıcılara iki yeni özellik sunacak. Bu özelliklerin birincisi, içerik oluşturucusuna video oynatma listesi oluşturmasına olanak sağlayacak. Bu özellik, YouTube’da hali hazırda kullanımda olan videoların düzenli bir şekilde listelenmesinde önemli role sahip.

Oynatma listeleri özelliğinin TikTok’a eklenmesiyle birlikte içerik üreticileri ve işletme hesapları tarafından kullanılabilecek. Bu listede yalnızca herkese açık videolara yer verilecek. Listeye eklenen bir videonun gizlilik ayarlarının değiştirilmesi durumunda ise video listeden otomatik olarak kaldırılacak.

TikTok'tan, müzik endüstrisinin kurallarını değiştirecek hamleler

TikTok’un kullanıcıların beğenisine sunacağı bir diğer özellik ise YouTube’da bir süredir kullanımda olan “Otomatik altyazı” özelliği. Bu özellik içerikleri her ülkede izlenebilir kılmasıyla platformlarda son dönemlerde öne çıkan özellikler arasında yer alıyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Instagram’ın da Hikayeler için alt yazı özelliği üzerinde çalışmaya başladığı sızdırılmıştı. Görünüşe göre TikTok’ta bu trendden geri kalmak istemiyor. Aslına bakacak olursanız bu özellik platformlar için oldukça önemli. Bunun ilk nedeni özelliğin işitme engeli kullanıcılar tarafından rahatlıkla izlenebiliyor olması. Diğeri ise videodaki kişinin zaman zaman anlaşılmakta güçlük çekmesinden dolayı.


İlgili uygulamalar
Netflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyorNetflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyor
TikTok reklam politikasını değiştiriyorTikTok reklam politikasını değiştiriyor

PAYLAŞ