TikTok ve Türk Kızılay'ı koronavirüse karşı güçlerini birleştirdi - Haberler - indir.com

TikTok ve Türk Kızılay'ı koronavirüse karşı güçlerini birleştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-09 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Korona virüs salgını hızla etkisini devam ettirirken çeşitli iş birlikleri ile destekler devam ediyor. Bunlar arasında yer alan Türk Kızılay ile TikTok, koronavirüs salgını nedeniyle yeni bir kampanya başlattı. "Önlemini Al Sağlıklı Kal" sloganı adı altında başlatılan bu kampanya, TikTok fenomenleriyle korona virüsten korunmak adına alınacak olan tedbirlerin anlatıldığı içerikleri ve Türk Kızılay bünyesinde yer alan ekibin profesyonel videoları yer alıyor. Akıllı cep telefon ve internet kullanımının yaygınlaşması ile beraber çevrimiçi platformlar her zamankinden çok daha önemli bir boyuta geldi. Şöyle ki tüketiciler artık günlerinin önemli bir kısmını herhangi bir çevrimiçi platformdan diğerine atlayarak geçiriyor. Kimi zaman yetkililer kimi zamansa kurum ve kuruluşlar bu platformlardan faydalanarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Şimdi ise Türk Kızılay, son dönemlerin oldukça popüler platformlarından TikTok ile iş birliği içerisine girerek yeni bir kampanya başlattı. 

TikTok, kısa bir süre önce Dünya Sağlık Örgütü ile el ele vererek neredeyse dünyayı yerle bir eden korona virüs salgını ile ilgili bir kampanya başlattı. Söz konusu bu önemli kampanyanın Türkiye ayağını yürütebilmek için girişimlerde bulunan platform, Türk Kızılay ile iş birliği içerisinde çalışmalar yapmaya karar verdi ve "Önlemini Al Sağlıklı Kal" kampanyasını başlattı. Bu kampanya, COVID-19'a karşı alınacak tedbirlerin daha çok kişiye ulaştırılmasını içeriyor.

Steve Huffman: “TikTok bir casus yazılımdır”Steve Huffman: “TikTok bir casus yazılımdır”

Türk Kızılay, TikTok ile Birlikte "Önlemini Al Sağlıklı Kal" diyor

TikTok ile Türk Kızılay'ın ortaklığı sonucunda başlatılan bu kampanya kapsamında ülkemizdeki TikTok fenomenleri COVID-19'la ilgili bazı paylaşımlar yapıyorlar. Söz konusu bu paylaşımlar, tahmin edeceğiniz üzere korona virüs salgınına karşı alınabilecek önlemlerin detaylı olarak anlatımını kapsıyor. Bu sayede hem daha çok kişi korona virüs ile ilgili bilgilenmiş hem de söz konusu bu salgına karşı bir farkındalık yaratılmış gibi gözüküyor.  Önlemini Al Sağlıklı Kal kampanyası için içerik üreten TikTok fenomenleri Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 14 kuralla ilgili bilgilendirici paylaşımlar yapıyorlar. Bu sayede kullanıcılar bilgilendirilmiş oluyor. 

Platform üzerinden yapılan tüm bu paylaşımların tümü, #önlemalsağlıklıkal etiketiyle paylaşılıyor. Fenomen olan kişilerin dışındaki TikTok kullanıcıları da belirlenen bu etiket altında içerikler oluşturabiliyor, adlıkları tedbirlerin yanı sıra aynı zamanda evlerinde nasıl vakit geçirdiklerine dair paylaşımlar da yapabiliyorlar. TikTok ile Türk Kızılay'ın iş birliği sonucunda başlatılan Önlemini Al Sağlıklı Kal kampanyası, Türk Kızılay ekibi tarafından oluşturulmuş bazı profesyonel içerikleri de barındırıyor. Bu içeriklerde pandemi sürecinde ruh sağlığını korumak ve çocukların gelişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler de veriliyor. 


İlgili uygulamalar
TikTok Resso ile YouTube Music'e rakip oluyor!TikTok Resso ile YouTube Music'e rakip oluyor!
TikTok'da tehlikeli bir hal alan TikTok'da tehlikeli bir hal alan "Kafatası kırıcı" challenge yasaklandı!
TikTok, çirkin ve yoksul olarak gördüğü kullanıcıların videolarını kaldıracak!TikTok, çirkin ve yoksul olarak gördüğü kullanıcıların videolarını kaldıracak!

PAYLAŞ