TikTok ve PUBG Mobile bir ülkede daha yasaklandı - Haberler - indir.com

TikTok ve PUBG Mobile bir ülkede daha yasaklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 15:10:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

TikTok ve PUBG Mobile bugüne kadar pek çok farklı ülkede yasaklanırken yeni bir yasak kararı daha geldi.

Kullanımında meydana gelen sıkıntılar nedeniyle TikTok ve PUBG Mobile gibi oyunlar bugüne kadar pek çok farklı ülkede yasaklanmış ya da zararlı olduğu için ağır bir şekilde eleştirilmişti. Konu ile ilgili gündeme gelen son olayda ise 3 aylık bir yasak sürecinin başladığı belirtildi. Bangladeş’i kapsayan yasakta dikkat çeken en önemli detay ise mahkeme kararı ile böyle bir yasağın getirilmesi oldu.

“Gençleri Olumsuz Etkiliyor”

Ülkede mevcut uygulamalar ile ilgili ilk adım geçtiğimiz aylar içerisinde atılmıştı. Anayasa yüksek Mahkemesi tarafından yapılan açıklamalarda, hükümetin PUBG Mobile, Garena Free Fire, TikTok, Likee ve Bigo Live gibi uygulama ve oyunları yasaklaması istendi. Yapılan bu açıklamalar sonrasında ise hükümet tarafından yapılan görüşmeler ile birlikte yasak kararının alınması adına yargı süreci başlatıldı. Mahkemede yapılan açıklamalarda özellikle mevcut uygulamaların gençler üzerinde olumsuz etkiler yarattığı ve bu nedenle de kullanılmasının uygun olmadığı belirtildi. Başlangıç aşaması itibariyle 3 aylık bir süre içerisinde yasak kararı alınan oyun ve uygulamalara ülke içerisinde hiçbir şekilde erişim sağlanamayacak.

Yüksek Kullanıcı Sayısı Dikkat Çekiyor!

Ülkede 2 milyona yakın PUBG Mobile oyuncusu ve milyonlarca uygulama kullanıcısı bulunuyor. Bu nedenle mevcut yasak ülke genelindeki milyonlarca genci etkileyecek. Alınan karar ile birlikte resmi bir şekilde duyurulan yasak sürecinin önümüzdeki günlerde devreye alınacağı belirtildi. Bu bakımdan birkaç gün içinde mevcut oyun ve uygulamalara hiçbir şekilde erişim sağlanamayacak. 3 aylık sürenin ardından ise yeni bir kararın alınıp alınmayacağı bilinmiyor. Ancak şimdiden gençler sosyal medya ağları üzerinden yaptıkları açıklamalar ile karara tepki gösterdi. Ülkede farklı ağlar ve uygulamalar ile yeni oyun ve uygulamalara erişimin sağlanması bekleniyor.

Bangladeş Tek Ülke Değil!

Bangladeş mevcut uygulama ve oyunlar için yasak getiren ilk ülke değil. Bangladeş'ten önce özellikle geçtiğimiz yıl içerisinde pek çok farklı Güneydoğu Asya ülkesinde benzer yasak kararları alınmıştı. Hindistan ve Hindistan'ın ardından Nepal tarafından yapılan açıklamalarda, ülke sınırları içerisinde oyun ve uygulamalara erişim yasağı getirildiği belirtilmişti. 





PAYLAŞ