TikTok ve Levi's'tan sürpriz ortaklık - Haberler - indir.com

TikTok ve Levi's'tan sürpriz ortaklık

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-22 15:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyaca ünlü giyim firması Levi’s ve popüler sosyal medya uygulaması TikTok sürpriz bir ortaklığa imza attıklarını açıkladı. tiktok-ve-levi-s-tan-surpriz-ortaklik

Dünyayı pek çok açıdan olumsuz yönde etkileyen Koronavirüs pandemisi ünlü markaların fiziksel mağazalarını geçici bir süreliğine kapatmasına neden oldu. bu markalar arasında olan Levi’s ise internet satışlarını canlandırmak adına TikTok’la önemli bir ortaklığa imza attı.

TikTok Dünya Sağlık Örgütü'ne 10 milyon dolarlık bağış yaptı!TikTok Dünya Sağlık Örgütü'ne 10 milyon dolarlık bağış yaptı!

TikTok uygulamasına eklenen “Şimdi Alışveriş Yap” özelliğinin ilk destekleyicilerinden biri Levi’s oldu. Yeni özelliğin ilk perakendecilerden biri olduğunu resmi olarak açıklayan Levi’s ilk testler sonucunda internet sitesinin trafiğinde ciddi bir artış gözlemlediğini de belirtti.

Levi's "Şimdi Alışveriş Yap” butonun ilk perakendecisi oldu

Kısa bir süre önce lazerle çalışan Future Finish 3-D pantolon özelleştirme teknolojisini kullanan yeni pantolonlarının tanıtımı için popüler TikTok yayıncılarından Callen Schaub, Cosette Rinab, Gabby Morrison ve Everett Williams’la anlaşan Levi’s bugünden itibaren sosyal ticaret özelliklerinin yeni bir üyesi olan “Şimdi Alışveriş Yap” butonu aracılığıyla kullanıcıların ürünlerini satın alabileceklerini duyurdu.

Tiktok sosyal ticarete yeni bir soluk getirecek

Ancak Levi’s in bugüne dek iş birliği yaptı tek uygulama TikTok değil. San Francisco merkezli giyim şirketi daha önce Snapchat, Instagram ve Pinterest gibi diğer popüler sosyal medya uygulamalarıyla da benzer ortaklıklara imza atmıştı. Ancak TikTok’un hızlı büyümesi şirketi etkilemiş ve harekete geçirmiş gibi duruyor.

TikTok geleceğin alışveriş noktası olabilir mi?

2018 yılının Kasım ayında 680 milyon aktif kullanıcıya ev sahipliği yapan TikTok, şu anda 800 milyondan fazla kullanıcıya sahip. kullanıcı kitlesinin yaklaşık yüzde 60’nın 16 – 24 yaş aralığında oluştuğu sosyal medya uygulaması markalar açısından da büyük bir önem arz etmeye başladı. Geçtiğimiz sene bazı kullanıcılarının profillerine ve gönderilerine de satış bağlantıları eklemelerine olanak tanıyan şirket bu hamlesiyle alışveriş özelliklerini geniş kitlelere kabul ettirmek adına ilk önemli adımı atmıştı. Uygulamanın Z kuşağından olan kullanıcı kitlesi göz önünde bulundurulduğunda TikTok’un gelecekte online alışveriş merkezi haline gelmesi pek de şaşırtıcı olmayacağını söyleyebiliriz. Bu yönde ciddi adımlar atan platformun başarılı olup olamayacağını ilerleyen yıllarda göreceğiz.


İlgili uygulamalar
TikTok Play Store'da 1 milyar indirmeyi geçtiTikTok Play Store'da 1 milyar indirmeyi geçti
TikTok’tan Aile Eşlemesi ModuTikTok’tan Aile Eşlemesi Modu

PAYLAŞ