TikTok üzerinden para kazanmanın yeni yolu - Haberler - indir.com

TikTok üzerinden para kazanmanın yeni yolu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-19 09:33:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın şüphesiz en iyi çıkış yapan sosyal medya platformu TikTok, her geçen gün popülerliğini artırarak gelişmeye devam ediyor. Şimdi de Instagram fenomenlerinin kullanmayı en çok tercih ettikleri özelliklerden bir tanesi TikTok platformunda yer alacak. TikTok bu özellik sayesinde ünlerini kullanarak para kazanan kullanıcıların çok daha işine yarayacak bir hal alacak. Şu an için bir milyarın üzerinde kullanıcı sayısına sahip olan TikTok platformu sosyal medyalar arasında en popüler olma unvanını taşıyor. iOS ve Android platformlarında kullanılmak üzere indirilen uygulamalar listesinde başı çeken isimler arasında yer alan bu uygulamaya kullanıcıların hoşuna gidecek yeni bir özellik daha ekleniyor. Şöyle ki bildiğiniz üzere Instagram belli kriterleri elde etmiş olan kullanıcılar için özel olarak hikayelerine link ekleme özelliği sunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, anlaşmalı olan içerikler ile hikayelerine eklediği linkler ile kazanç elde edebiliyorlar. Tam olarak TikTok da buna benzer bir özellik üzerinde çalışıyor. Söz konusu bu özellik şu an için test aşamasında olup ne zaman aktif hale getirileceği ise merak konusu. 

Mark Zuckerberg Tiktok hesabı söylentileri artıyorMark Zuckerberg Tiktok hesabı söylentileri artıyor

TikTok kullanıcıları için yeni bir özellik yolda

Dünyada ünlü sosyal medya platformu TikTok, kullanıcıları için yeni bir kazanç kaynağı oluşturmak amacıyla kolları sıvadı. Fabian Bern tarafından resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan gönderide TikTok2un kısıtlı kullanıcı ile beraber bu yeni özelliği test ettiği bilgisi elde ediliyor. Bu özelik aktif hale getirildiği taktirde artık kullanıcılar biyografilerine ya da TikTok içeriklerine link ekleyebilecekler. Şöyle ki tıpkı Instagram kullanıcılarının paylaşımlarında olduğu gibi örneğin izleyiciler seyrettikleri TikTok'lar üzerinden doğrudan linke tıklayarak alışveriş yapabilecekler. 

Bunu yapmak yerine aynı zamanda kullanıcıların profillerine girerek burada yer alan anlaşmalı URL ile etkileşime geçebilecekler. TikTok platformunda şu an için kullanıcıların para kazanma durumları markanın anlaşmalı olduğu kurumlar ile sınırlıdır. Ürün yerleştire ya da ürünün tanıtımını gerçekleştirme gibi içerikler ile beraber kullanıcılar uygulama üzerinden para kazanabiliyorlar. Bu yeni TikTok özelliği ile beraber komisyon usulü kazancın kapısı da aralanmış oluyor. Şöyle ki özellikler genç kitlenin hitap ettiği TikTok uygulaması pazarlama konusunda da reklamverenlerin öncelikli tercihleri arasında yer alacak gibi gözüküyor. Şu an için bu kısıtlı test sürecinin ne kadar daha devam edeceği merak konusu. Fakat gelecek günlerde adım adım bu özelliğin kullanıcılara sunulması bekleniyor. 

 

 


İlgili uygulamalar
TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı!TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı!
Tiktok sosyal ticarete yeni bir soluk getirecekTiktok sosyal ticarete yeni bir soluk getirecek
TikTok uygun fiyatlı müzik servisi ile müzik piyasasına girecekTikTok uygun fiyatlı müzik servisi ile müzik piyasasına girecek

PAYLAŞ