TikTok, uygulama içi alışveriş özelliğini test ediyor - Haberler - indir.com

TikTok, uygulama içi alışveriş özelliğini test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-12 00:12:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın popüler uygulamalarının başında gelen TikTok, Facebook'a karşı dik durarak uygulama içi alışverişi test etmeye başladı. Şirket yetkilileri, Birleşik Krallık dahil birçok ülke içerisinde e-ticaret mağazaları ile anlaşma yaptı. TikTok, Facebook ile rekabeti daha da kızıştıracak bir hareket yapmaya hazırlanıyor. Yeni özellikle sosyal medya ile çevrimiçi alışveriş arasındaki sınırı daha da bulanık hale getirebilir. ByteDance Ltd.’nin geliştirmiş olduğu bu uygulama, uygulama içi alışverişi teste tmek adına sokak giyim markası olan Hype dahil markalar ile ortak bir çalışma planı içerisine girdi. 

TikTok, Douyin’i kendine örnek alıyor

Başarılı video uygulaması, Çin'deki kardeş şirketi olan Douyin'in başarısını taklit edecek. Douyin, sadece ilk faaliyet yılında 26 milyar dolarlık e-ticaret işlemlerini gerçekleştirmiş olacak. Bloomberg tarafından yapılan haberlere göre, TikTok Birleşik Krallık dahil olmak üzere pazarda tüccarlarla, uygulama içerisindeki milyonlarca kullanıcıya direk olarak ürün satmaya yönelik platform üzerinde çalışmalara devam ediyor. Bir Hype temsilcisi tarafından yorum yapmadan teste onay verildi. Elde edilen görsellere bakıldığında uygulama içi alışveriş ekranı gözüküyor. Hesabın altında yer alan mağazada ürün görselleri ve fiyatları ile beraber bir dizi ürün sergilendi. Şirket, Avrupa'da birçok mağaza ile anlaşma sağlayarak prototipi test ediyor. 

TikTok'tan, müzik endüstrisinin kurallarını değiştirecek hamlelerTikTok'tan, müzik endüstrisinin kurallarını değiştirecek hamleler

TikTok, geçmişte içerik hazırlayanlara Teespring ile entegrasyon yoluyla ürün satma, Shopify ile ortak bir şekilde bazı alışveriş hamleleri yaptı. Hazırlanan bu yeni prototip ise, Instagram'a entegre bir şekilde markaların hesaplarının alt kısmındaki alışveriş sekmesine benziyor. Hype hesap sayfası alışveriş bölümünün neye benzediği gösteriyor. Şu an için içi boş olsa da durum bu şekildedir. 

Videoların bağlantı özelliği olacak mı?

Popüler platform TikTok videolarının kısalığı ve etkileyiciliği reklam için mükemmel bir şekilde uygun  gözükürken, TikTok'un önermiş olduğu pasif izleme çok fazla içerik tüketmeyi kolay hale getiriyor. İlerleyen dönemlerde bir markanın veya içerik oluşturucunun videolarının içinde alışveriş sekmesinin bağlantılarını görmek şaşırtıcı olmayacaktır. ByteDance, sosyal medya uygulamaları TikTok'un ve Douyin'in erişimini kullanacak. Bu sayede de şirket, 2022 yılına kadar yıllık 185 milyar dolardan fazla e ticaret yapmayı kendine hedef alıyor. Çin merkezli rakip Alibaba ve Tencent'den farklı olarak, ByteDance'den uygulamaları aynı zamanda dünya çapında hayran kitlesine sahip olacak. Kurucu ortak Zhang Yiming, bunu çevrimiçi ticarette bir atılım olarak görmek istiyor. Aynı zamanda şirket, Singapur’da bir mühendis ekibi oluşturdu. Söz konusu bu ekip, uygulamanın yeni ortaya çıkan e-ticaret operasyonlarını büyütmek amaçlı yeni çalışmalara imza atacak.


TikTok ve YouTube birleşiyorTikTok ve YouTube birleşiyor
Instagram'a Tiktok'ta olan bir özellik daha geliyorInstagram'a Tiktok'ta olan bir özellik daha geliyor
Pakistan TikTok'a erişim yasağını tekrardan kaldırdıPakistan TikTok'a erişim yasağını tekrardan kaldırdı

PAYLAŞ