TikTok Trump'ın yasağına karşı zaman kazandı - Haberler - indir.com

TikTok Trump'ın yasağına karşı zaman kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-27 12:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Merkezi Çin olan sosyal medya platformlarından TikTok, Amerikan hükumeti ile olan sorunlarından tamamen kurtulmak ve bu konu hakkındaki haklarını devretmek için biraz daha zaman kazandı. Geçtiğimiz Çarşamba günü TikTok'un ana şirketi olan ByteDance, ABD operasyonlarını federal yargıdan ek süre aldı. Washington yönetimi yaşanan bu duruma karşı çıkıp meseleyi kökten halletmek istese de yargı buna engel oldu.

Trump’ın yasağına karşı TikTok süreyi uzattı

Başkan Donald Trump, Çin merkezli ByteDance’ın ABD operasyonlarını en geç Kasım ayına kadar satışının gerçekleştirmesini emreden bir kararı Ağustos ayında imzalamıştı. TikTok ise 12 Kasım'da ABD'deki Yabancı Yatırım Komitesi'nden bir uzatma istedi. Komite ise bu talebi kabul ederek şirketin gerçekleştirdiği operasyonları devretmesi için yeni tarihi 4 Aralık olarak belirledi. 

Pakistan TikTok hakkında yeni bir karar aldıPakistan TikTok hakkında yeni bir karar aldı

Cnet tarafından yapılan haberlere göre devir işleminin gerçekleşmesi için önce yazılım şirketi Oracle ve perakende devi Walmart  ile ön anlaşma yapan ByteDance, meseleyi resmen sonuçlandırmamış ve konu hakkında resmi bir açıklama da yapmamıştı. Zira şirketlerinin TikTok üzerinde sahip olacağı kontrol miktarı ve düzenlemenin ulusal güvenlik endişelerini kırıp kırmayacağına yönelik bazı kafa karışıklıkları söz konusudur. 

TikTok’un Trump yönetimiyle karşılaşmış olduğu tek tehdit ise zorunlu satış işlemi değildir. Washington TikTok tarafından toplanan verilerin Çin Kominist Partisi'nin eline geçme ihtimali olduğu ve Amerikalıların kişisel ve tescilli bilgilerine erişmesine izin verebileceği iddialarını ortaya atmıştı. Bunun ardından ise ByteDance ile ABD'deki herhangi bir şirketin iş yapmasını engellemek için Ticaret Departmanı tarafından uygulanacak farklı bir yürütme emri yayınlanmıştı. Fakat Washington ve Pennsylvania’daki federal yargıçlar söz konusu yasağı engelledi. Bir diğer yandan ise ByteDance da Trump yönetiminin TikTok’a yönelttiği iddialar ve endişeleri gidermek için önerdikleri çözümler hakkında kendilerine herhangi bir geri bildirimde bulunulmadığının da altı çizildi.


2020 yılının Ekim ayında en çok indirilen uygulama TikTok oldu2020 yılının Ekim ayında en çok indirilen uygulama TikTok oldu
TikTok 2021 senesinde 1 milyar kullanıcıyı aşabilirTikTok 2021 senesinde 1 milyar kullanıcıyı aşabilir
TikTok uygulama güvenliğini arttırıyorTikTok uygulama güvenliğini arttırıyor

PAYLAŞ