TikTok Spotify'a Meydan Okumaya Hazırlanıyor - Haberler - indir.com

TikTok Spotify'a Meydan Okumaya Hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-23 07:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

TikTok, piyasaya girdiği günden bugüne büyük kitleleri etkisi altına almış olup yediden yetmişe herkesin kullandığı eğlenceli bir platform haline gelmiştir. Kullanılmaya başlandığı günden bugüne kazandığı popülerliği artırmaya devam eden TikTok, en popüler sosyal medya platformları arasında yer almayı sürdürüyor. Ancak TikTok platformunun sahibi ByteDance, şu an ki başarıyı ikiye katlamak adına farklı alanlarda da aktif olmaya yönelik hareket ediyor. Bloomberg'de yayınlanan bir haberden elde edilen bilgilere göre, ByteDance şirketi dünyanın en popüler müzik servisi Spotify ile rekabet edeceğini düşündüğü bir online müzik platformu üzerinde çalışmalara başlamış durumda. 

Her geçen gün farklı özellikleri ile kullanım alanınını genişleten TikTok uygulaması, şimdilerde ise çevrimiçi bir şekilde dahil olunacak olan öze4l bir müzik platformunu da TikTok'a dahil etmenin peşinde. ByteDance şirketinin, aklında olan yeni servisin ücretli bir şekilde kullanıma sunulacağı ve ve ilk durağının ise gelişmekte olan bir ülke olarak belirleneceği hakkında çeşitli söylentiler mevcuttur. Müzik dinleme platformları Spotify ve Apple Music uygulamalarının henüz giriş yapmadığı ve diğer müzik dinleme servislerinin de tutunma gerçekleştiremediği ülkelerin yeni platformun hedef kitlesini oluşturacağı söylenirken, Hindistan'ın iki büyük şirketi olarak bildiğimiz iki büyük şirketi Times Music ve T-Series ile söz konusu konu ile ilgili gerekli anlaşmaların yapıldığı ifade edildi.

TikTok, online müzik servisi sunacak

TikTok'un geliştirici şirketi ByteDance halihazırda TikTok ve Çin'deki benzer uygulaması Douyin ile online müzik sektöründe birbiri ile bulunuyor. Söz konusu uygulamaların müzik sektöründeki etkisi ise tahmin edilenden çok daha üst seviyelerde yer alıyor. Bu duruma örnek vermek gerekirse son zamanların en popüler şarkıları arasında yer alan “Old Town Road”, ilk aşamada TikTok'taki bir takip işleminin üstene geliştirildi. ByteDance'ın yeni geliştirdikleri servisinin Asya ülkelerinde en önemli rakipleri ise YouTube ve Tencent’in QQ Music’i olacak gibi değerlendiriliyor. 

ByteDance'ın son zamanlardaki çalışma politikasına baktığımız taktirde agresif bir çalışma programı içerisinde ilerlediğini görüyoruz. ByteDance, kısa bir süre önce Flipchat adında bir uygulamayı faaliyete geçirmişti. Kişisel bir mesajlaşma uygulaması olarak geliştirilen Flipchat, yazılı ve görüntülü sohbet özelliği sosyal ağlar ile benzer bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Söz konusu sohbet platformunda kullanıcıların farklı içerikleri tıplı bir sosyal medya platformundaymış gibi tartışabiliyorlar. 

ByteDance, yeni platformu ile Spotify uygulaması ile rekabet içerisine girmeyi amaçlıyor olsa da, hazırlıklarını yapmış olduğu müzik uygulaması tam olarak Spotify'ın benzeri olmayacak gibi gözüküyor. TikTok ve Flipchat uygulamalarının sosyal yapıları, ByteDance'in yine aynı özgün yapıda ilerleyeceklerini düşündürüyor. TikTok ile ciddi bir başarı elde eden ByteDance şirketi, gelecek günlerde daha başarılı işler ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yeni müzik platformunun nasıl olacağı, neler getireceği ve çalışma politikasının nasıl bir çizgide ilerleyeceği henüz belirlenmiş bir durum değildir. Sadece yeni sistemin tıplı Spotify ve Apple Music gibi belirli bir ücretlendirme sistemi ve çevrimiçi olma özelliğine sahip olacağı düşünülüyor. 





PAYLAŞ