Tiktok sosyal ticarete yeni bir soluk getirecek - Haberler - indir.com

Tiktok sosyal ticarete yeni bir soluk getirecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-15 21:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Ülkemizde ve dünyada oldukça popüler olan video sosyal medya sitesi Tiktok için sosyal ticaret dönemi başlıyor. Instagram gibi sosyal mecraların en köklü rakiplerinden olarak görülen ve Instagram’ın yakın zamanda benzeri özelliği kendisine kopyalayacağı TikTok tarafında gelişmeler yaşanıyor. Bundan böyle kullanıcılar profillerine e-ticaret sitelerindeki satış kanalarının bağlantılarını dahil edebilecekler. Dünya genelinde 1 milyardan fazla indirme sayısına sahip olan TikTok, hem kazanç rakamları hem de kullanıcı rakamları tarafında oldukça iyi bir ivme yakalamış durumda. Son döneme damga vuran bu sosyal medya platformu özellikle e-ticaretle uğraşan insanları bir hayli mutlu edecek bazı yeni hamleler yapmaya başlıyor.

TikTok’a Sosyal Ticaret Desteği Geliyor

Çinli şirket ByteDance tarafından geliştirilen TikTok, kullanıcılara artık profillerine e-ticaret sitelerinde yer alan bağlantıları eklemeye olanak sağlayacak. Ayrıca yayıncılara izleyicilerini alışveriş sitelerine kolay yönlendirme imkanı da sunacak. Konula alakalı ByteDance sözcüsü; “Kullanıcılarımızın uygulama deneyimini geliştirmek için her zaman yeni yollar deniyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de, topluluğumuzdaki yaratıcı ruhu öne çıkarmaya odaklanıyoruz” sözlerini dile getiriyor.

Instagram, TikTok’u kendi özelliğiyle bitirecek bir hamle yapmak üzereInstagram, TikTok’u kendi özelliğiyle bitirecek bir hamle yapmak üzere

Tiktok’un bu yeni sosyal ticaret özellikleri ilk olarak Çin’de tespit edildi. Kişisel Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Fabian Bern, özelliğin nasıl kullanılacağına dair bir demo yayınladı.

 

BREAKING: TikTok launches 'link in bio' & 'social commerce URLS' in videos @MattNavarra @TaylorLorenz @sarahintampa @TechCrunch @thenextweb @techinasia #tiktok pic.twitter.com/HczzHOHCNf — Fabian 法比安 (@iamfabianbern) 14 Kasım 2019

 

 

TikTok alışveriş özelliklerini geniş kitlelere kabul ettirdiği zaman e-ticaret tarafın da gelişmiş bir uygulama olmayı başaracak. Yakın zamanda bu yeni ticaret özelliklerinin tüm TikTok kullanıcılarına sunulması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Mark Zuckerberg Tiktok hesabı söylentileri artıyorMark Zuckerberg Tiktok hesabı söylentileri artıyor
TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı!TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı!

PAYLAŞ