TikTok şeffaflık raporunda 104 milyon videonun kaldırıldığını açıkladı - Haberler - indir.com

TikTok şeffaflık raporunda 104 milyon videonun kaldırıldığını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

TikTok, yayınlamış olduğu yeni raporu ile Ocak - Haziran 2020 dönemleri arası için şefafflık raporunu sundu. Bu rapora göre şirketin 104 milyon videoyu çeşitli sebelerden ötürü kaldırdığı açıklandı. Kaldırılan bu videolar, şirketin artan kullanıcı sayısını de açık bir şekilde gösteriyor. Şu sıralarda ABD ile yaşamış olduğu problemler ile gündem olmaya devam eden TikTok, tüm bu olumsuz durumlara rağmen pandemini dönemini iyi değerlendirmiş ve büyümesini sürdürmüştü. Bu platform düzenli olarak büyümeye devam ederken bu zamanda birçok videonun kaldırldığı da açıklandı. 

TikTok 104 milyon video kaldırdı

TikTok mahkeme kararıyla yasağı durdurmaya çalışıyorTikTok mahkeme kararıyla yasağı durdurmaya çalışıyor

TikTok'un sahibi ByteDance tarafından paylaşılan yeni şefafflık raporuna göre 2020'nin ilk altı ayında şirketin 104 milyondan fazla video kaldırdığı açıklandı. Bu rapora göre ise TikTok, cinsel istismar, yasa dışı içerikler ve çeşitli sebepler kapsamında videoları kaldırmaya devam ediyor. Karşılaştırma yapmak adına Temmuz - Ağustos 2019 dönemi kapsamında raporda, şirket 49 milyon videoyu kaldırmıştı. Şirket videolar noktasında daha dikkatli olmasının yanı sıra bu yükselişin en büyük sebeplerinden olarak düşünülüyor.

TikTok açıklamalarına göre silinen videoların neredeyse üçte biri yetişkin çıplaklık ve cinsel içerik kaynaklı oluyor. Bunun haricinde ise videoların yüzde 22.3'ü küçüklerin güvenliği, yüzde 19.6'sı yasa dışı eylemler, yüzde 13.4' intihar ve benzeri eylemler sebebiyle silinmiş durumda. Bunların haricinde yanlış bilgi ve nefret söylemi gibi olaylarda da videolar silinmeye devam ediyor. Hakkında çok fazla iddia bulunan TikTok, şeffaflık raporu ile bu durumları yalanlamaya devam ediyor. 


İlgili uygulamalar
Instagram, Reels’i TikTok’a alışmış kişiler için daha kullanışlı hale getirmeye çalışıyorInstagram, Reels’i TikTok’a alışmış kişiler için daha kullanışlı hale getirmeye çalışıyor
Türkiye’de en çok takip edilen 15 TikTok fenomeniTürkiye’de en çok takip edilen 15 TikTok fenomeni

PAYLAŞ