TikTok satışı için Çin’de kural değişikliği - Haberler - indir.com

TikTok satışı için Çin’de kural değişikliği

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-04 11:30:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Son aylarda gündemdeki yerini koruyan TikTok satışı için Çin yönetiminden yeni adımlar geldi. Yapılan değişiklikler sayesinde sosyal medya uygulamasının ABD operasyonları satışının önü açılırken, satışın gerçekleşmesi için onay alınması gerektiği aktarıldı. Kurallarda yapılan değişiklik sayesinde TikTok'un Çin'den ABD'ye ihracı mümkün hale geldi. 

Daha önceden gerçekleştirilen çeşitli yatırımlar sebebi ile TikTok'un ABD'de faaliyet gösterebilmesi için satış şartı aranmıştı. Bunun ardından da Microsoft gibi önde gelen şirketlerin ismi sosyal medya uygulaması ile anılmaya başlandı.

Fibabanka, kendi yatırım şirketi Finberg üzerinden yatırımla birlikte Getir'e yatırım yaptıFibabanka, kendi yatırım şirketi Finberg üzerinden yatırımla birlikte Getir'e yatırım yaptı

 TikTok satışı için Çin’de kural değişikliği

Çinli yöneticilere dayandırılan yeni haberlere göre TikTok'un ABD faaliyetlerinin, ABD'li bir şirket tarafından satın alınması için Pekin yönetimi de aktif rol oynayacak. Daha önceden teknoloji şirket ve sistemlerin, satışlarına getirilen kısıtlandırma ve yasaklama ortadan kaldırıldı. Artık belirli satışlar için Çin devleti başvurular alacak. Bu başvuruların neticesinde de onaylanan ürünlerin ihracatı gerçekleşebilecek.

Sosyal medya platformu TikTok'un satışı için Çin'deki büyük engellerden birisi böylelikle ortadan kalkmış oldu. Çünkü uygulama durumu itibari ile özel bir ürün olarak kategoriye alınmış durumda. Çünkü sistemde kullanılan keşfet algoritma sisteminin ihracı yasaktı. Fakat valiliklere yapılaca olan ticaret başvurularının onaylanması ile satış gerçekleşebilecek.

 Şu an sosyal medya uygulaması için Microsoft, Oracle ve Walmart öne çıkıyor. İlerleyen günlerde satışın hangi firmaya olacağına dair bilgilerin kendisini göstermesi bekleniyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ