TikTok, satış yasağını aşmak için veri merkezini taşıyabilir - Haberler - indir.com

TikTok, satış yasağını aşmak için veri merkezini taşıyabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-16 17:45:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

TikTok için verilen sürenin dolmasının hemen ardından ByteDance ve Oracle’ın yeni bir çözüm yolu üzerinde anlaşmaya vardığı öne sürüldü. Söz konusu anlaşmaya göre uygulamanın veri merkezi ABD’de olacak.

Trump Hükümeti ile aralarındaki soruna henüz bir çözüm getirememiş olan ByteDance, TikTok’un yasaklanmaması için olası çözüm yollarını denemeye devam ediyor ve bu yolda kararlı olduğunu gösteriyor. Trump, TikTok’un ABD menşeili şirkete satılmaması durumunda yasaklanacağını ifade etmiş ve 15 Eylül tarihine kadar zaman tanımıştı. Microsoft ve Walmart ile gerçekleştirilen görüşmelerden herhangi bir sonuç alınamayınca ByteDance, Oracle ile olası çözüm yollarını aramaya devam ediyor.

Facebook Messenger Birlikte İzle özelliği böyle görünüyorFacebook Messenger Birlikte İzle özelliği böyle görünüyor

TikTok veri depolama merkezi ABD’de olabilir

Oracle ile anlaşma yapmanın yollarını deneyen ByteDance’in TikTok’un Amerikalı kullanıcı verilerini Amerika’da depolamayı düşündüğü ifade ediliyor. Bu veri depolama girişimi için ise Oracle ile ABD’de yeni bir şirket oluşumu yaratması olası seçenekler arasında. Uzmanlar bu şekilde yasağı aşabileceğini öne sürüyor.

Çin’in yasakları, teknolojilerin taşınmasına engel

Geçtiğimiz günlerde Çin Hükümeti’nin yayınlamış olduğu yeni ihracat yasakları ile birlikte ByteDance köşeye sıkıştırılmıştı. Çin Hükümeti tarafından lisans alınmaksızın bir teknolojinin ihracatı bu yeni duyuru ile birlikte yasaklanmış durumda. ByteDance’in elinde bulunan yapay zeka destekli kullanıcı veri işleme teknolojisi bu kapsamda değerlendirildiği için TikTok herhangi bir ABD menşeili şirkete satılamıyor.

ByteDance, Oracle ile yasağı aşacak

Oracle ile ByteDance kullanıcı verilerini depolarken herhangi bir teknoloji transferi yapmayacak. Verilerden sorumlu olacak olan Oracle ile beraber TikTok, milyonlarca kullanıcısı ile ABD’de aktif kalmaya devam edebilecek. Tüm bu olay ve anlaşmalara karşın büyük bir çoğunluk TikTok’u halen daha ulusal tehdit olarak görmeye devam ediyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ