TikTok reklam politikasını değiştiriyor - Haberler - indir.com

TikTok reklam politikasını değiştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-18 13:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulamalarından olan TikTok reklam politikalarını değiştirme kararı aldı. Şirket kişiselleştirilmiş reklamları zorunlu hale getirecek bir politikayı uygulamaya başlayacak.

TikTok’un reklam politikası 15 Nisan’da değişiyor

Şuanda uygulamada hali hazırda kullanıcılarına uygulama içindeki etkinliklerine göre reklam sunulup sunulmamasını seçme imkanı sunan bir ayar bulunuyor.

Twitter TikTok'a rakip olacakTwitter TikTok'a rakip olacak

15 Nisan 2021 tarihi itibariyle güncellenecek yeni reklam politikasıyla birlikte TikTok, reklamları kullanıcıların izledikleri içeriklere göre seçecek. Uygulamanın açılış sayfasında yayımlanan bir mesajla kullanıcılara, “Ayarlarınız değişecek ve göreceğiniz reklamlar TikTok’ta yaptıklarınıza bağlı olmaya başlayabilir” uyarısı iletilmiş bulunuyor.

Twitter TikTok'a rakip olacak

Bir TikTok sözcüsünün açıklamalarına göre şirket reklam politikasını değiştirse de kullanıcılarının gizliliğine saygı duymaya devam edecek. Sözcü açıklamasında ayrıca, “Veri gizliliği uygulamalarımız konusunda şeffaf olmaya ve kullanıcıların Güvenlik Merkezi’mizdeki tercihlerini anlamalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kullanıcılar yayımlanan yeni politika sonrasında TikTok’un reklamları diğer uygulamalardan veya web sitelerinden toplanan verilere göre kişiselleştirilip kişiselleştirmediğini kontrol edebilme imkanına sahip olacak. Şirketin reklam politikaları ve gizlilik ayarlarında yaptığı bu değişiklik, Twitter, Facebook ve Instagram gibi popüler pek çok sosyal medya uygulamasının da benimsedikleri reklam politikasına oldukça benziyor. Kullanıcılar, farklı sitelerdeki izlemeye dayalı olarak kişiselleştirilmiş reklamları devre dışı bırakabiliyor. Ancak sitelerin kendi içinde yer alan etkinliklere dayalı kişiselleştirmeyi tamamen iptal edemiyorlar.

TikTok reklam politikalarını neden değiştiriyor?

TikTok’un reklam politikasında yaptığı değişiklik Apple’ın yakında düzenleyeceği iOS lansmanıyla ilgili olabileceği düşünülüyor. iOS 14.5 ile veri gizliliğine önem verecek olan teknoloji devi bu noktada uygulama geliştiricilerini biraz zorluyor. Uygulama geliştiricilerinin hedefli reklam gösterebilmek için uygulamalarda kullanıcıların verilerini toplamadan önce izleme iznini almalarını gerektirmekte. Kullanıcılardan izin almayan uygulamalar ise App Store’dan kaldırılma riskiyle karşı karşıya kalacak. TikTok’un reklamları bir dereceye kadar hedeflemesi de uygulamalar arasındaki takibi bir nebzede olsa azaltmak.

TikTok reklam politikalarının yanı sıra sponsorluk gelişmeleriyle de gündeme geliyor. Örneğin şirket, UEFA ile ortaklık kurmuş ve geçen sene covid-19 salgını sebebiyle bu seneye sarkan EURO 2020’nin küresel sponsoru olmuştu. Sponsorluk anlaşması sayesinde TikTok , taraftarların en sevdikleri futbol içerik üreticilerini takip etmelerini sağlayacak


İlgili uygulamalar
TikTok'un yayımcı şirketi ByteDance ABD'ye 92 milyon dolar tazminat ödeyecekTikTok'un yayımcı şirketi ByteDance ABD'ye 92 milyon dolar tazminat ödeyecek
Netflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyorNetflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyor

PAYLAŞ