TikTok para kazanmanın yollarını arıyor - Haberler - indir.com

TikTok para kazanmanın yollarını arıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-20 09:50:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

2019 yılı sosyal medya platformlarının son zamanlarda en çok çıkış yapan ve büyük bir kitleye ulaşan uygulaması TikTok'un hem indirme hem de gelir anlamında en başarılı olduğu yıl oldu. Bu başarıya rağmen firmanın popülerliğini paraya dönüştürmek konusunda olması gereken performansın gerisinde kaldığını söyleyebiliriz.

Sensor Tower'ın yapmış olduğu analizleri, 2019 yılının TikTok'un yılı olduğunu açıkça beilrtiyor. Firma geçtiğimiz yıl tüm gelirlerinin %71'ni oluşturan 176,9 milyon dolar gibi ciddi bir kazanç elde etti. 

TikTok'ta Seksenler esintisi başlıyorTikTok'ta Seksenler esintisi başlıyor

Bu yıl mahkemelerde kendini aklamaya çalışan ve ABD Ordusu gibi büyük kurumlar tarafınca kullanımı yasaklanan uygulama yine de büyük bir hızla büyüme gerçekleştirdi. Hindistan faktörü ve başta gençler olmak üzere birçok kesimin büyük ilgisine sahip olan TikTok'a ciddi bir ilginin oluşması sağlandı. 

86 milyar saat izlenme

TikTok

2019 yılında en çok indirilen ikinci uygulama konumunda bulunan TikTok, Apptopla'nın yaptığı analizlere göre her üç aylık dönem başına 50 milyon dolar kazanıyor. Bu da oldukça ciddi bir sayı olmasın rağmen TikTok'un izlenme oranına kıyasladığımız zaman oldukça az bir miktar olduğu görülüyor.

Geçtiğimiz yıl TikTok'un toplam izlenme sayısı 86 milyar saate ulaşarak ciddi bir ilgi gördü. Bu rakamı yıl bazında ele alırsak, 9,4 milyon yıldan daha uzun bir süre oluyor. Gelen oranlar her anlamda etkileyici sonuçlar doğuruyor ve firmanın dikkat çekici büyüme oranını ortaya koyuyor.

Bu popülerliğini paraya çevirmek isteyen platform çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor fakat bu çabalar şimdilik yetebilmiş gibi görünmüyor. Firma hashtag meydan okumaları, özel videolar, kamera filtreleri ve marka videoları gibi yöntemler deniyor. 

TikTok, para kazanmanın yolunu henüz bulabilmiş değil

TikTok

TikTok çeşitli reklam yöntemlerini de kullanmasına rağmen beklenen gelir elde etme arayışı sonuçlanmış değil. TikTok içerik üreticilerinin de sadece küçük bir kısmı para kazanabiliyor. Bu kazançlar da genel olarak yayınlara ya da içeriklere gelen bağışlarla sağlanabiliyor.

Firmanın öncelikli hedefi para kazanmanın bir yolunu bulmak ve bu yolda istikrar sağlayabilmek. Çünkü firma, YouTube ile rekabete girerek daha fazla içerik üreticisini safına çekmeyi planlıyor.

TikTok'un bu alanda en büyük eksikliklerinden birisi rakipleri gibi kullanıcılarının kişisel bilgilerini toplayan bir platform olmaması. Bu  da reklam veren firmaların hedefe yönelik olarak reklam içerikleri sunmasının önüne geçiyor. TikTok kullanıcılarının beğenmeleri ve kişisel tercihleri gizli kalıyor. 

ByteDance’in uygulaması internetin her kesimi tarafından hoş karşılanmıyor olsa da oldukça başarılı olduğunu kabul etmek gerekiyor. Uygulamanın büyüme ve etkileşim rakamları oldukça etkileyici. Yine de her yıl milyar dolarlar kazanan firmalardan olmak istiyorlarsa para kazanmanın bir yolunu bulmak zorundalar. 

 


İlgili uygulamalar
TikTok 2019'da Facebook ve Instagram'dan daha çok indirildiTikTok 2019'da Facebook ve Instagram'dan daha çok indirildi

PAYLAŞ