TikTok, merkezini Çin dışına taşımayı planlıyor - Haberler - indir.com

TikTok, merkezini Çin dışına taşımayı planlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-25 09:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Kısa süre içerisinde dünyanın en popüler eğlence uygulaması olarak adından söz ettiren sosyal medyası TikTok, ABD tarafından güvenlik tehlikesi oluşturmak ile suçlandı. TikTok, yaptırımlar ile karşı karşıya kalmamak adına Çin'den ayrılma kararı vermişti. Hızlı bir yükselişin ardından dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri haline gelen TikTok için adeta tehlike çanları çalmaya başladı. ABD tarafından güvenlik tehlikesi oluşturma amacıyla gözetim altına alınan uygulamanın yapımcı şirketi, merkezini Çin'in dışına taşıyacağını duyurdu. 

TikTok'un merkezi değişiyor

Popülerliğinin yanı sıra aynı zamanda güvenlik tehdidi oluşturma nedeniyle de gündeme gelen TikTok'un merkezi artık Çin değil Singapur olabilir. Çin merkezli ByteDance tarafından geliştirilen TikTok, ülkemizde de milyonlarca kullanıcıya sahip olan popüler bir platform. Söz konusu bu uygulamanın Çin'den çıkması ilk etapta ABD olmak üzere diğer birçok ülkeyi de rahatsız eden bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Hatta şöyle ki geçtiğimiz günlerde güvenlik tehlikesi oluşturması nedeniyle ABD Donanması'nda kullanılması da yasak hale getirilmişti. Yaşanan bu üzücü durumun daha da ileri seviyelere ulaşmaması adına ByteDance, alternatif çözümler ile varlığına devam etmek istiyor. 

TikTok'tan gizlilik ihlali iddialarına karşı açıklama geldiTikTok'tan gizlilik ihlali iddialarına karşı açıklama geldi

Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapora göre TikTok, Kasım ayı içerisinde Çin'deki faaliyetlerine son vermeye başladı. Bu durum da şirketin merkezini Çin dışına taşıma kararı ile planı devreye soktuğunu gösteriyor. TikTok'un ABD operasyonlarını yöneten ofisi Los Angeles şehrinde bulunuyor olsa da şirket tam anlamıyla ABD'de bulunmayacak. Şirketin yeni merkezi elde edilen verilere göre büyük ihtimalle Singapur'da olacak. Merkezin olabilme ihtimalini gösteren listede Londra ve Dublin'de bulunuyor. ByteDance şirketinin bu şekilde bir hamle ile karşımıza çıkıyor olmasının en büyük sebebi TikTok uygulamasının ABD'de tamamen yasaklanma ihtimalinin olması olarak belirlendi. Şirket bu adımı ile beraber TikTok'un varlığına devam etmesini sağlamaya çalışıyor. Gelecek günlerde uygulamayı nelerin beklediği bilinmiyor. 

 


İlgili uygulamalar
Tanıtımı yapılan Tiktok Smartisan Pro 3 özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Tiktok Smartisan Pro 3 özellikleri ve fiyatı
2019'un en popüler TikTok videoları belli oldu2019'un en popüler TikTok videoları belli oldu
TikTok'un geliştiricisi ByteDance, Spotify'a rakip bir uygulama test ediyorTikTok'un geliştiricisi ByteDance, Spotify'a rakip bir uygulama test ediyor

PAYLAŞ